Antalya sıcaktan kavruluyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya sıcaktan kavruluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 11:43

Sıcaklığı 34 dereceye kadar yükseldiği Antalya'da, tatilciler havuz ve plajları doldurdu. Tatilciler, suda serinlik ararken, uzmanlar, bol sıvı tüketilmesi konusunda uyardı. Meteoroloji uzmanları ise hava sıcaklıklarının artacağı uyarısında bulundu.

Kentte, sıcak havanın yanı sıra, aşırı nem de nefes almayı güçleştiriyor. Tatilciler havuzların içinde oturup soğuk içecekleri yudumlamayı tercih ederken, kimileri de klimalı otel odalarından akşam saatlerine kadar dışarı çıkmıyor.
Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nda açılan güneş şemsiyeleri plaja dev mantar tarlası görünümü verirken, su parkları ise dolup taşıyor.

Bol bol sıvı içeceklerin tüketilmesi konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, günde en az 5 litre su içilmesi gerektiğini belirterek, kalp ve şeker hastalarının 11.00 ile 14.00 saatleri arasında güneş altında kalmamaları konusunda uyarılarını yeniliyor.

Hava sıcaklığının artacağını belirten Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, deniz suyu sıcaklığının 25, nem oranının yüzde 48 oranında seyrettiğini söyledi. Meteoroloji uzmanları, en sıcak yaz aylarının yaşanacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Antalya’ya yılbaşından bugüne kadar hava yoluyla gelen turist sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak, 2 milyon 250 bine yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde Antalya'ya 1 milyon 1 milyon 938 bin 651 turist gelmişti.

Haberin Devamı

Bodrum'da plaj defilesi

/images/100/0x0/55eaeb7cf018fbb8f89f23c3

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ünlülerin yazlık mekanı Göltürkbükü Beldesi'nde iskelede düzenlenen mayo defilesinde renkli görüntüler oluştu.

Mio Beach Clup'da düzenlenen mayo ve bikini defilesine ilgi büyük oldu. Modacı Erez Eğilmez'in kareografisini yaptığı, sahildeki iskelede düzenlenen defilede Ece Gürsel, Eva Maya, Sanem Balcı, İlknur Soydaş ve milli su topçusu Emre Coşkun, NBB- Seaside mayo firmasının bikini, mayo, pareo ve sahil kıyafetlerinden oluşan 120 parça ürünü tanıttı.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden tatil için gelen gençler, mankenleri ve Latin müzikleri eşliğinde tanıttıkları mayoları ilgiyle izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!