Antalya fırtına ve sele teslim

Güncelleme Tarihi:

Antalya fırtına ve sele teslim
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2002 16:15

Antalya'da, dün geceden bu yana etkili olan yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor. Gemilerin limandan çıkışına izin verilmiyor, uçaklar havaalanına inemiyor. Su baskınına uğrayan ev ve işyerlerinde tahliye çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Antalya Liman Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rüzgarın etkili olması ve denizde dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi nedeniyle İsrail, İtalya ve Mısır'a gidecek Honduras ve Gürcistan ile Türk bayraklı 6 yük gemisinin Antalya Limanı'ndan çıkışına izin verilmedi.

İsrail'in Hayfa Limanı'ndan, dün, Alanya Limanı'na turist getiren ve 370 yolcusu bulunan Irıs adlı İsrail gemisi, fırtına nedeniyle Liman açıklarında bekliyor. Bugün saat 12:00 sıralarında Kıbrıs'a hareket etmesi beklenen yolcu gemisi, fırtına nedeniyle limana yanaşamadığı için Alanya'da bıraktığı yolcuların bir kısmını alamadı. İsrail yolcu gemisi, fırtınanın dinmesinden sonra, yolcularını alarak Kıbrıs'a gidecek.

UÇAKLAR İNEMEDİ

Yolcularını almak üzere Almanya'dan boş gelen Trans Avia ve Hapglloyd Havayolları'na ait iki uçak, görüş mesafesinin yetersiz olması nedeniyle Antalya Havalimanı'na inemedi. Uçaklar, Kıbrıs Rum kesimine ait havaalanına inerek bir süre bekledikten sonra Antalya Havaalanı'na geldi. Her iki uçak da, burada bekleyen yolcularını aldıktan sonra Almanya'ya döndü.

Haberin Devamı

Sun Express Havayolları'na ait 2 yolcu uçağı da, hava muhalefeti nedeniyle Antalya Havaalanı'nda bekleyen yolcularını gecikmeli olarak alabildi.

Yetkililer, yoğun yağışın sona ermesi nedeniyle uçak iniş ve kalkışlarının normale döndüğünü bildirdiler.

BİNDEN FAZLA SU BASKINI

İtfaiye yetkililerinden aldığı bilgilere göre, düngeceden bu yana aralıksız süren yağışlarda bini aşkın ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Kent merkezinde bodrum katlardaki ev ve işyerleri ile Konyaaltı, Ahatlı mahalleleri su altında kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 25 ekiple, su basan ev ve işyerlerinde tahliye çalışmalarını yürütüyor.

YAŞLILAR TAHLİYE EDİLİYOR

Fabrikalar Mahallesi'ndeki Yaşlılar Yurdu'nun alt katlarını da su bastı. Binanın alt katlarındaki yaşlılar, ekipler tarafından üst katlara çıkarılırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Yaşlılar Yurdu'na gelerek, su boşaltma çalışmalarını izledi.

Yağıştan, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün zemin katındaki nezarethanesi de etkilendi ve burayı da su bastı. İtfaiye, polis ekipleriyle birlikte nezarethanede su tahliyesi yaptı ve buradaki 7 kişi, üst kattaki nezarethaneye konuldu.

Haberin Devamı

Konyaaltı Caddesi, fırtına nedeniyle denizden gelen çakıllarla dolarken, Karayolları ekipleri yol temizliğine başladı. Konyaaltı-Kemer yolunda ise heyelan nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Öte yandan, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki bir apartmanın giriş katınınduvarı kısmen çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan bulunmazken, evdekiler tahliye edildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın yarın öğleye kadar yavaşlayarak devam edeceğini, yağışların ise 3 gün süreceğini bildirdiler. Yetkililer, fırtınanın denizde ise 7-8 kuvvetinde olacağını, dalga yüksekliğinin zaman zaman 5 metreyi aşacağını kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!