Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında arbede

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında arbede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 16:12

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına gelen Aksu Atatürk Mahallesi sakinleri olay çıkardı.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI TAŞLANDI / WEB TV

HALK MECLİS'İ BASTI / FOTO GALERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesinin merkez Aksu  ilçesindeki 229 numaralı parselle ilişkin imar düzenlemesi kararını protesto  edenlerle toplantıyı izleyen diğer vatandaşlar ve güvenlik görevlileri arasında  arbede çıktı. Arbede anında biri kadın iki kişi baygınlık geçirdi ve yaralandı.Büyükşehir belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere  Belediye Kültür Salonu'nda toplandı.

Hafta başındaki toplantıda gündemden çıkartılan merkez Aksu ilçesiAtatürk mahallesindeki 229 numaralı parsel maddesi görüşülerek, Büyükşehir  Belediyesinin, bu alanda Toptancı Hal kurulması amacıyla 1/5 binlik imar planında  yaptığı değişiklik, AK Parti ve MHP'li üyelerin “hayır”, CHP'li üyelerin  “evet” oyuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

500 KİŞİ TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine toplantıyı izleyen yaklaşık 500 kişi, Büyükşehir Belediye  Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP'li meclis üyelerini protestoya başladı. Bu  sırada, kürsünün bulunduğu bölüme, bozuk para, koltuk, şemsiye gibi maddelerin  fırlatıldı.Koruma görevlileri, protesto esnasında şemsiye açarak Akaydın'ı korumaya  çalıştılar. Protestolar devam ederken Akaydın bir süreliğine salondan ayrıldı.

229 numaralı parselde gecekondusu bulunan vatandaşların protestolarının  devam etmesi üzerine, toplantıyı izleyen diğer vatandaşlarla güvenlik görevlileri  de protestocuları engellemeye çalıştı. Bu sırada yaşanan arbedede, toplantının  yapıldığı salonun ana kapısının camları kırıldı ve biri kadın iki kişi baygınlık  geçirdi. Yaralandıkları da belirtilen bu kişiler hastaneye kaldırıldı.

Protestocuların bir bölümü olaylar üzerine belediye binasından  ayrılırken, 150 kadar vatandaş Belediye önünde protestolarını sürdürüyor.
       
229 NUMARALI PARSEL
         
Antalya'nın merkez Aksu ilçesindeki 229 numaralı parsel, önceki belediye  yönetimi döneminde, Hazine'den, çiçek mezatı, ticari alan, sosyal tesis yapılmak  üzere devralınmıştı.

Bu parselde evleri bulunan vatandaşlar o dönemde de karara karşı  çıkmışlar ve çeşitli yöntemlerle kararı protesto etmişlerdi. CHP'li Belediye  Başkanı Mustafa Akaydın döneminde ise anılan parsele toptancı hal ve spor  kompleksi yapılmak üzere 1-5 binlik imar planında düzenleme yapılması gündeme  gelmişti.

Alanda herhangi bir düzenleme yapılmaması halinde arazi 27 Ocak 2011  tarihinde zaman aşımı dolayısıyla yeniden Hazine'ye devrolacaktı.

Haberin Devamı

BELEDİYE MECLİSİ YENİDEN TOPLANDI

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan olaylar nedeniyle oturuma verilen aranın ardından meclis CHP’li üyelerin katılımıyla ikinci kez toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, olaylara neden olan 229 parsele ilişkin imar plan çalışmalarının eski başkan Ak Partili Menderes Türel döneminde, 2007 yılında başladığını söyledi. Önceki meclisin söz konusu alana ilişkin üst ölçekli plan çalışmasını tamamladığını belirten Akaydın, bölgede sadece Büyükşehir Belediyesi’ne değil, Bayındırlık Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na tahsisli araziler bulunduğunu kaydetti. Ak Partili Türel döneminde yapılan planlama çalışmasının ardından 2008 yılında Maliye Bakanlığı’na yapılan müracaata bağlı olarak, mahkeme kararlarıyla Hazine adına tescil edilmiş olan arazinin Büyükşehir’in bazı tasarrufları için tahsis edildiğini kaydetti. Maliye Bakanlığı’nın tahsis süresinin 2 yıl olduğunu ve bu süre içinde uygulama planları yapılmazsa 27 Ocak’ta tahsisini geri döneceğini belirten Başkan Akaydın, "Şu anda kamu ahlakı gereği, kanunun sorumluluğu gereği yapılması gerekenler yapılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Verilen aranın ardından ikinci kez toplanan Belediye Meclisi’nde, Atatürk Mahallesi sakinlerinden 15 kişilik bir grup alınırken, Başkan Akaydın konuşmasını şöyle tamamladı: Burası Antalya halkının vizyon projelerini yapmak için o alanlardan biridir. Burada yaşayan halkımızı umutsuz kılmak, ezmek, konutlarından ne pahasına olursa olsun çıkarmak gibi niyetimiz yoktur. Bu projeleri halkla birlikte yapmayı istiyoruz. Belediyenin bunları yerine getirmesi için plan tadilatının bu meclisten geçmesi kamu görevi açısından zorunluluktur.

"BİR CANIM VAR. O DA FEDA OLSUN"

Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından Başkan Akaydın, makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Akaydın, yaşanan olaylarının sorumlusunun ilkesiz siyasetçiler olduğunu savundu. Antalya’da kamuya ait arazilere sahip çıkma görevinin ilkeli ve ahlaklı politikacıların görevi olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, olayların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Akaydın, "Halkı kışkırtmaktan siyasi rant elde edeceğini düşünen bazı politikacılar. Bunların hepsinin adları, davranışları, kimleri kışkırttıkları, bunlar kamera kayıtlarında mevcuttur" dedi.

Haberin Devamı

Çıkan olayların sorumlularından hesap sorulmasını isteyen Başkan Akaydın, "İlkesiz ve ahlak dışı davranana politikacıları ilk defa Büyükşehir Başkanı olarak fena halde ayıplıyorum. Tribünlere oynayan politikacıları suçluyorum. Halkı kışkırtarak belediye meclisinde bu tür hareketlerde bulunmaları sadece etik bir suç değil, kanuni bir suçtur. Arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacak. Bu ayıbın altından nasıl kalkacaklar bilmiyorum. AK Parti bunun öncülüğünü yapıyor, MHP’de de yapanlar var" diye konuştu.

Tepkilere yönelik ek koruma talep edip etmediğine yönelik soruya ise Başkan Akaydın, "Benim kimseden korkum yok. Bir canım var. O da Antalya’ya feda olsun" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

PANZERLER ÇEMBERE ALDI

Büyükşehir Meclisi’nin verilen aranın ardından toplanan ikinci oturumu sırasında salona alınmayan Atatürk Mahalesi sakinlerinden öfkeli grup, toplantının bitmesini bekledi.

Çevik Kuvvet’e bağlı ekipler panzerlerle protestocuları çembere alıdı. Mahalle sakinleri önce Başkan Akaydın’ın çıkıp kendilerine açıklama yapmasını istedi, ancak bunun olmayacağını anlayınca "Vali buraya" diye tempo tutu. Yaklaşık 2 saat belediyenin önünde bekleyen grup daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!