Antakya ‘afet bölgesi’

Güncelleme Tarihi:

Antakya ‘afet bölgesi’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hatay'da önceki gün sabah başlayan ve dün sabaha kadar süren yağış özellikle il merkezi Antakya'nın üstüne kabus gibi çöktü. Bayındırlık Bakanlığı Antakya'yı ‘afet bölgesi’ ilan etti. Yağmurun dün şiddetini azaltmasıyla birlikte korkunç tablo tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk, ‘‘Kentin altyapısı tamamen çöktü. İçmesuyu veremiyoruz. 10 trilyon liranın üzerinde zarar var’’ dedi.

Bayındırlık Bakanlığı, Antakya'ya acil önlemlerin alınması için, 110 aileye aile başına 75 milyon olmak üzere toplam 8 milyar 250 milyon lira, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde de 115 aileye toplam 11 milyar 625 milyon lira gönderdi. İskenderun İlçesi'nde 100 aileye de 7 milyar 500 milyon lira yollandı.

Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlığında, Hatay Valiliği'nde toplanan kriz masası, bir dizi önlem aldı. Vali Köksal, şiddetli yağış sırasında zor durumda kalan ve evleri yıkılanların misafirhanelere ve gerekirse otellere yerleştirileceklerini belirtti. Köksal, ‘‘Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz’’ dedi. Vatandaşın her türlü talebini, kriz masasının (0326 216 00 00) numaralı telefonu arayarak bildirebileceği kaydedildi.

Perişan oldular

İskenderun'da 150, Reyhanlı'da 83 ev sular altında kaldı. Birçok işyeri kullanılamaz hale geldi. İskenderun merkezdeki Piri Reis ve Emel Saadet Çarmıklı İlköğretim okulları ile Barbaros Lisesi bugün tatil edildi. Arsuz Beldesi'ne bağlı Değirmendere, Avcılarsuyu, Derekuyu, Beyköy, Arpaçiftlik, Hacı Ahmetli, Işıklı, Tülek, Tatarlı ve Haymaseki köylerindeki ilköğretim okullarında ise eğitime haftasonuna kadar ara verildi.

Otomobiller oyuncak gibi sürüklendi

Antakya'daki sel felaketinin ardından kentin görünümü içler acısıydı. Sele kapılan otomobiller, oyuncak gibi sürüklendikten sonra üst üste yığıldı. Yer yer çöken asfalt da otomobiller için bir tuzak oldu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, son 24 saatte Antakya'da metrekareye 432, İskenderun'da 92 kilogram yağmur düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!