Annesi duruşmaya ayısıyla geldi

Güncelleme Tarihi:

Annesi duruşmaya ayısıyla geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 14:59

SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi’nde geçen temmuz ayında düğünde magandanın açtığı ateşle ölen 8 yaşındaki Damla Karadağ’ı öldürdüğü öne sürülen tabancanın sahibi muhtar 47 yaşındaki Şakir Kılıç ile yeğeni 19 yaşındaki Harun Kılıç’ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya küçük kızın annesi 39 yaşındaki Aytül Karadağ, elinde Damla Karadağ’ın ilk oyuncağı olan ve üzerinde "Damla Adalet istiyor" diye yazı bulunan Pofuduk isimli ayı ile birlikte katıldı. Kızının oyuncak ayısına sarılan acılı anne, "Başkaları kızlarına bale kursu ve kıyafet araştırırken, ben hangi mezar taşını yaptırayım diye araştırıyorum" diyerek şikayetçi olduğunu belirtti. Ailenin avukatı Suat Uzun ise, tabancayı kullanan kişinin muhtar Şakir Kılıç olduğunu ancak suçu yeğeninin üstlendiğini ileri sürdü.

İstanbul’da oturan 42 yaşındaki Aytül ile Arif Karadağ çifti, geçen yıl Temmuz ayında ilköğretim okulu öğrencisi kızları Damla Karadağ’ı da alıp Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi’nde oturan yakınlarını ziyaret geldi. Birkaç gün sonrada Karadağ ailesi bir yakınlarının düğününe gitti. Açık alanda yapılan düğünde oynayanları seyreden Damla Karadağ, patlayan silah sesiyle birlikte kanlar içinde yere yığıldı. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Karadağ, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı. Damla Karadağ’ın ölümüne neden olan kurşunun oğlunu evlendiren Gökçe Köyü Muhtarı Şakir Kılıç’ın tabancasından çıktığı saptandı. Gözaltına alınan muhtar Şakir Kılıç, düğünde tabancasını düşürdüğünü ve silahı alan yeğeni Harun Kılıç’ın havaya ateş ettiğini söyledi.

Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen amca yeğenden Harun Kılıç tutuklanarak cezaevine gönderilirken muhtar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne haklarında 28’er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan her iki sanık bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Harun Kılıç daha önceki ifadelerini tekrar ederek, "Amcam halay çekerken tabancasını yere düşürdü. Ben de düşen tabancayı alıp, kalabalıktan uzaklaştım. 3 veya 4 kez havaya ateş ettim. Sonra tabancayı amcama verdim. Nasıl oldu bilmiyorum" dedi. Muhtar Şakir Kılıç’ta suçsuz olduğunu söyledi.

Düğünde maganda kurşunuyla ölen Damla’nın annesi Aytül Karadağ da, duruşmaya kızının göbek bağı, saçı, ilk dökülen dişi ve ilk oyuncağı olan ve üzerinde "Damla Adalet İstiyor" diye yazı bulunan kızının Pofuduk adını verdiği ayıyı getirdi. Her iki sanıktanda şikayetçi olduğunu dile getiren acılı anne, "Açık alanda ateş eden kişinin birilerine zarar verebileceğini düşünmelidir. Başkaları kızlarına bale kursu ve kıyafet araştırırken, ben hangi mezar taşını yaptırayım diye araştırıyorum. Kızımın dişini, saçını, göbek bağını ve ilk oyuncağını getirdim ki herkes burada yarım kalan bir hayatın olduğunu görsün istedim. Her ikisine de ceza verilsin ki alev alev yanan yüreğime bir damla su serpilsin" diye konuştu. Karadağ ailesinin avukatı Suat Kılıç ise, küçük kızın başına isabet eden kurşunun bilirkişi tarafından yapılan inceleme sonucunda muhtarın evinin önünden yapılan atıştan geldiğinin tespit edildiğini belirterek, "Her iki sanıkta kız evinin önünden ateş edildiğini söylemektedir. Oysa Damla’nın başına isabet eden kurşunun kafatasında izlediği yola bakılırsa, atışın muhtarın evinin önünden yapıldığı görülecektir. Tabancayla muhtar ateş etmiştir. Ancak, suçu yeğeni üstlenmiştir. Dosyanın uzman kişiler tarafından incelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme, gelmeyen tanıkların dinlenmesi dosyanın yeniden bilir kişiler tarafından incelenmesine karar verip Harun Kılıç’ın tahliye talebini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi. Duruşmaya geçen yıl mayıs ayında İstanbul’da öğrencisi olduğu okulda kırılan lavabonun boynunu kesmesi sonucu yaşamını yitiren ana sınıfı öğrencisi Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, babası Kemal Boz’da katılarak Karadağ ailesine destek verdi. Diğer taraftan Tekkeköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tabanca sahibi muhtar ile kuzeni hakkında maddi ve manevi olmak üzere toplam 603 bin TL’lik açılan tazminat davasının da devam ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!