Annenin mesajı: Onurluyum gururluyum

Güncelleme Tarihi:

Annenin mesajı: Onurluyum gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 20:01

Diyarbakır ve Şırnak’ta süren operasyonlarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Adem Aktaş, Uzman Çavuş Selçuk Paker ile evinin önünde saldırıya uğrayıp şehit olan geçici köy korucusu Murat Sevim törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur’da PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Paker (25) için dün önce Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Törene şehidin annesi Sevgi, babası Seyit ve kardeşi Sertaç Paker katıldı. Anne Paker, oğlunun tabutu ambulansa konulurken asker selamı verdi.  Anne Paker “Niye ağlayacağım? Şehit vermişim bu topraklara. Onurluyum, gururluyum. Rabbim her anneye böyle bir şey nasip etsin. Selçuk’um gibi, nicesi kanını döktü bu topraklara. O kanlar boşa gitmedi, hepsi geri gelecek” dedi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil de katıldı.

Annenin mesajı: Onurluyum gururluyum

Haberin Devamı

Paker’in cenazesi törenin ardından Ankara’ya uğurlandı. Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene ise şehidin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kuvvet komutanları, askeri erkân, CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Murat Emir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Sevgi Paker, babası Seyit Paker, kardeşleri Seda ve Sertaç ile iki aylık hamile eşi Sedef Paker kola kola girerek ayakta durmaya çalıştı. Baba Seyit Paker ve kardeşi Sertaç Paker, cenazenin geçişi sırasında şehitlerini asker selamı vererek uğurladı.     

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Daha önce ülkü ocaklarında görev alan şehit Paker’in İstanbul’dan ülkücü arkadaşlarının cenaze namazında protokolün arkasında saf tutmak istemeleri üzerine polisle aralarında kısa süreli gerginlik oluştu. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın talimatıyla güvenlik şeridi kaldırıldı. Namazdan sonra şehit Paker’in naaşı, omuzlarda top arabasına götürülürken arkadaşları ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları atarak son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker, vasiyeti üzerine Ankara’da Cebeci Askeri Şehitliği’nde defnedildi.

Annenin mesajı: Onurluyum gururluyum

Haberin Devamı

ELBİSTAN BÖYLE UĞURLADI

DİYARBAKIR Sur’da ‘Bayrak12’ operasyonu sırasında operatörlüğünü yaptığı iş makinesine PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan ve tedavisinin sürdüğü GATA’da dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Aktaş da (25) Kahramanmaraş Elbistan’da 5 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Hocazade Camisi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da katıldığı törende, şehidin annesi Hatice, ağabeyi Bayram ve ablası Derya Aktaş ayakta durmakta güçlük çekti. Bakan Ünal, şehidin sandalyede oturan ablası Derya Aktaş’ın önüne çökerek başsağlığı dileğinde bulundu. Ünal, şehidin annesine,  “Bu kardeşiniz, bir evladınız olarak emrinizdedir. Her zaman ne sıkıntınız olursa yanınızdayım” dedi. Şehit Aktaş’ın cenazesi daha sonra Hocazade Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası Ali Aktaş’ın ise 4 yıl önce Cezayir’de çalışırken kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. (AA/DHA)

Haberin Devamı

Annenin mesajı: Onurluyum gururluyum

BAYRAK ŞEHİT KORUCUNUN OĞLUNA EMANET

ŞIRNAK’ta teröristlerin silahlı saldırısında  şehit olan köy korucusu Murat Sevim, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndaki törenin ardından toprağa verildi. Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Türk bayrağını şehidin oğlu Salih Sevim’e teslim etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!