Anne ve bebek sağlığı kampanyası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Anne ve bebek sağlığı kampanyası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2002 10:32

Sağlık Bakanlığı'nın anne sütü, sık doğum, sağlıklı doğum, aşı,sağlık hizmetlerinden yararlanma, doğum sonrası aile planlaması, eşler arası dialog ve aile planlaması gibi konularda halkı bilinçlendirmek ve anne ve bebek ölümlerini azaltmak için hazırladığı "anne ve çocuk ölümlerini önleme projesi" 14 nisanda Kayseri’de başlıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın anne ve bebek ölümlerini makul bir seviyeye çekmek için hazırladığı "Anne ve Çocuk Ölümlerini Önleme Projesi" 14 Nisan'da Kayseri'de başlıyor.

Türkiye'de her yıl 1 milyon 958 bin kadının gebe kaldığı, bu bebeklerin 1 milyon 481'inin canlı olarak doğduğu ve 48 bin 280'inin 1 yaşına gelmeden öldüğünü göz önüne alan Sağlık Bakanlığı, 14 Nisan'da "Anne ve Çocuk Ölümlerini Önleme Projesi" başlatıyor. Anne ve çocuk ölümlerini tekrar kamuoyunun gündemine getirerek vatandaşların sağlık hizmetleri konusundaki ihtiyaçlarını farkına varmalarını sağlamayı hedefleyen Bakanlık, bebek ve anne ölümlerini makul bir seviyeye çekmeyi planlıyor.

Bakanlık, proje kapsamında anne sütü, sık doğum, sağlıklı doğum, aşı, sağlık hizmetlerinden yararlanma, doğum sonrası aile planlaması,eşler arası dialog, aile planlaması konularında halkı bilgilendirecek. Kampanya 16 Mayıs'a kadar sürdürülecek.

Projeye dikkat çekmek için sanatçılardan desek alacak olan Bakanlık, çeşitli illerde düzenlenecek ücretsiz halk konserleri ve yürüyüşler organize ediyor. Bakanlık ayrıca anne ve bebek sağlığı konulu seminerler düzenleyecek, broşürler hazırlayıp halka dağıtacak, tabelalar hazırlayıp halkın görebileceği yerlere asacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!