'Anne şaka yaptım diyerek kalk ne olur'

Güncelleme Tarihi:

Anne şaka yaptım diyerek kalk ne olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 14:24

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hantepe bölgesinde teröristlerce şehit edilen 6 askerden biri olan Piyade Onbaşı Hakan Yutkun için bugün Bursa'da gözyaşları arasında tören düzenlendi. Habercisi olduğu komutanı ile birlikte şehit düşen Hakan Yutkun'un tabutuna sarılan annesi Gülfiye Yutkun, "Yavrum 'şaka yaptım, anne bayılmışım' diyerek kalk ne olur" diyerek ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN ANNESİNİN GÖZYAŞLARI YÜREKLERİ DAĞLADI / Foto Galeri

 

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

 

Çukurca'da teröristlerin silahlı saldırısında habercisi olduğu Piyade Üsteğmen Çetin Aylar ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un cenazesi, bugün öğle saatinde arkadaşlarının Türk bayrakları ile süslediği Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan Gülfiye Yutkun, "Kınalı kuzum, yavrum ben seni askere ne şekilde uğurlamıştım. Ne olur 'şaka yaptım, anne bayılmışım' diyerek kalk. Yalvarıyorum kalk" diyerek ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Buradaki cenaze töreninde şehit onbaşının babası Zafer Yutkun ve kızkardeşi Özlem Yutkun yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

 

Haberin Devamı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü'nden mezun olduktan sonra 5 ay önce askere gönderilirken şehit olacağını söyleyip evinin penceresine astığı Türk bayrağının alınmamasını ailesinden isteyen onbaşı Hakan Yutkun'un cenazesi daha 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde evinin yakınında bulunan Hamit Dede Camii'ne getirildi.

 

Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın çelenk gönderdiği buradaki törene şehit onbaşının ailesi, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici ve bine yakın kişi katıldı. Askeri helikopterin cami üzerinde sürekli tur attığı törende polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

Şehit onbaşı Hakan Yutkun, kortej eşliğinde Hamitler Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Hakan Yutkun, burada şehitlikte toprağa verildi.

 

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!