Anne-oğulun öldürülmesine 2 kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

Anne-oğulun öldürülmesine 2 kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 15:04

İzmir'in Balçova ilçesinde, ablasıyla yeğenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Mustafa Şanda, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Şanda ve avukatı ile öldürülen Naime Akagündüz'ün eşi ve 13 yaşındaki Abdullah Akagündüz'ün babası Hüseyin Avni Akagündüz katıldı.

Sanık avukatı Ertuğrul Özer, esas hakkındaki savunmasında, iş bulmak için İzmir'e gelen müvekkilinin, yeğeninin üzerindeki parayı çaldığını beyan ettiğini hatırlatarak, olay günü ablasının telefon konuşmasında “Bugün öldürelim, basalım” dediğini duyduğunu, bıçaklı saldırıya uğrayınca da ne yaptığını hatırlayamadığını söylediğini aktardı.

Özer, müvekkilinin hem parasının çalınması hem de kendisine saldırılması nedeniyle ağır tahrik altında kaldığını ifade ederek, hakkında ilgili indirim maddelerinin uygulanmasını istedi. Duruşmada son sözü sorulan sanık Mustafa Şanda da “Verilecek cezaya razıyım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Şanda'yı daha önce gelen “cezai ehliyetinin tam olduğu” yönündeki raporu dikkate alarak, “nitelikli şekilde iki kişiyi öldürmek” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Şanda'nın mahkemedeki iyi halini dikkate alan heyet, sanık hakkındaki cezayı 2 kez müebbet hapse çevirerek, temyiz yolları açık olmak üzere duruşmayı bitirdi.

Balçova Emniyet Müdürlüğüne 16 Aralık 2008 tarihinde gelerek şüpheli tavırlar sergileyen ve konuşmayan Mustafa Şanda'nın kağıda yazdığı adrese giden polisler, zanlının ablası Naime Akagündüz (40) ile 13 yaşındaki oğlu Abdullah'ın cesedini bulmuştu.

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, cinayet zanlısı olarak gözaltına aldığı Mustafa Şanda ise duruşmalarda olayı hatırlayamadığını söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!