Anne ekmek

Güncelleme Tarihi:

Anne ekmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 00:00

Şile’de kaybolup tam 29 saat sonra bulunan minik Berat’ın ailesi, dün ikinci bayramı yaşadı. Kendisini bulan askerlerden birinin beresiyle gazetecilere poz veren Berat, evindeki sıcak yatağında geçirdiği ilk gecesinde de sabaha kadar ‘Anne ekmek’ diye sayıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE BERAT'IN BULUNMA ANI / WEB TV

BERAT ARTIK EVİNDE / WEB TV

TERMAL KAMERALI KOMANDOLAR BULDU / WEB TV

ANNESİ BERAT'IN BAŞINDAN AYRILMIYOR / Foto Galeri

Şile’nin Oruçoğlu Köyü’ndeki yakınlarının evinin önünde oynarken kaybolan ve 29 saat sonra köyün 5 kilometre uzağındaki Akpınar Mevkisinde bulunan 3 yaşındaki Berat Coşkun artık evinde. Evde de bayram havası... “Bayram bizim için şimdi başladı” diyor anne Emine Coşkun, ekliyor: “Oğlum bulunana kadar öldüm, öldüm dirildim. Oğlumu dün gece kucağımda uyuttum. Bütün gece boyunca ‘anne ekmek’ diye sayıkladı.” Arama kurtarma ekipleriyle birlikte oğlunu bulabilmek için ormanda sabahladığını belirten baba Tayfun Coşkun da, “Ümidimizi hiç kaybetmedik. Artık sinirlerin gerildiği bir zamanda çocuğum bulundu” diyor.

‘Ceset’ denince yıkıldı

Oruçoğlu Köyü’ne bayram ziyaretine gittiği sırada kaybolan ve yoğun çalışmalar sonucu bulunan 3 yaşındaki Berat Coşkun, tedavisinin ardından ailesiyle artık Sultanbeyli’deki evinde. Kafasında kendisini bulan askerlerden birinin mavi beresi, ailesiyle dün kameraların karşısındaydı; çekingen mi çekingen; yanında 6 yaşındaki ağabeyi Kerem... Oğlunun kayıp olduğu süreyi “Kâbus gibiydi’’ diye niteleyen Emine Coşkun, “Canlı yayında bir çocuk cesedi bulunduğu söylendi. O andan sonrası hatırlamıyorum zaten, şoka girmişim. Allahtan yanlış anlaşılmaymış” diyor.

‘Islanınca soyundu herhalde’

Kendisini dikkatli bir anne zannettiğini, bundan sonra daha da dikkatli olacağını söyleyen Emine Coşkun yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Arama çalışmaları sırasında oğlumun ilk çamaşırları bulundu. Görevlilere ‘Oğlum nerede’ diye sorduğumda net bir şey olmadığı için bilgi vermekten kaçındılar. Daha sonra zaten oğlumu bir asker, ağaca yaslanmış şekilde çırılçıplak halde bulmuş. Zaten elbiseleri çamurlu ve ıslaktı muhtemelen o yüzden çıkardı. Başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.

‘Dün gece beraber uyuduk’

Oğlumun üzerinde hâlâ bir korku var. Yalnız kaldığı zaman bir irkilme geliyor. Berat’ı ilk gördüğümde benden su istedi. İlk başlarda dokundurtmadı, ama kendisine gelince hemen bana sarıldı. Dün gece de beraber uyuduk. Uykusunda ‘anne ekmek’ diye sayıkladığı zamanlar oldu. Çok korktuk. Oğlumu bulan asker de bize beresini hediye etti. Bir mucize yaşadık. Allah daha beterinden saklasın. Psikolojik durumu hariç ayaklarında sadece ufak tefek çizikler var. Artık onu eski haline döndürmeye çalışıyoruz.” Emine Coşkun, annelere bir de uyarıda bulunuyor: “Annelere söylüyorum: Çocuklarınıza dikkat edin. Anlık bir olay, anlık bir boşluk, çocuklarınızın ölümüne sebep olabilir.”

Sık ormanda 3 kilometre

HENÜZ 3 yaşındaki Berat Coşkun’un, kaybolduğunda, Oruçoğlu Köyü’nden Akpınar mevkisine kadar yürüdüğü ortaya çıktı. Bu mesafenin kuş uçuşu uzaklığı tam 2.9 kilometre, üstelik tamamen ormanla kaplı, tek bir yerleşimin bile olmadığı bir alan. Köyün denizden yüksekliği 170 metre. Berat’ın bulunduğu yerin yüksekliği 122 metre. Ancak 2 nokta arasında zaman zaman 200 metreyi aşan yükseltili bölgeler var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!