Anne-baba katiline miras yok

Güncelleme Tarihi:

Anne-baba katiline miras yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2003 02:04

Mirası için kiralık katil tutup anne ve babasını öldürten Mert Güven, 500 milyarlık mirastan pay alamayacak. Mahkeme, Güven çiftinin servetini, diğer oğulları Sutay Güven ile Mert Güven'in boşandığı eşi Özlem Garipoğulları'ndan olan kızı 11 yaşındaki Gizem Güven'e verdi.

Bursa'da 1999 Temmuz'unda işlenen cinayette, Mert Güven (35), kiralık katiller tutup annesi Mine (58) ve babası Erhan Güven'i (61) ormanlık bir alanda öldürttü. Katilleri, ‘‘Elinize sağlık koçum’’ diyerek tebrik eden Mert Güven, cenazede taziyeleri kabul etti.

Sıra kardeşindeydi

Kardeşi Sutay Güven'i de öldürtmenin hesabını yaparken yakalanan Mert Güven, katillerle birlikte iki kez idam cezasına çarptırıldı. Yargıtay, cezayı onayladı. Karar onaylandıktan sonra, Sutay Güven ve Mert Güven'den cinayetten sonra boşanan eşi Özlem Garipoğulları'nın, Bursa Tereke Hákimliği'ne açtığı ‘‘Miras paylaşım davası’’ sonuçlandı.

Tereke Hákimliği, Mert Güven'i mirastan men etti ve mirası, Mert Güven'in 11 yaşındaki kızı Gizem ile kardeşi Sutay Güven arasında paylaştırdı. Mert Güven'in kızına Bademli Mevkii'ndeki villa, Sutay Güven'e ise mirasın kalan bölümü verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!