Ankara'da sahte içki operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sahte içki operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 10:29

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 7 ayrı ilde gerçekleştirdikleri operasyonda, sahte rakı üreten ve yurt dışından getirilen içkileri piyasaya sürdükleri bildirilen 17 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek bazı kişilerin yasal olmayan yollardan alkollü içki ve tütün mamullerini yurda soktuklarını tespit etti. Bunun üzerine mahkemeden gerekli izinler alındıktan sonra “Fıçı” adı verilen projeli bir çalışma başlatıldı.

Mali polisin yaklaşık 6 ay sürdürdüğü planlı çalışmalar kapsamında takip edilen zanlıların herhangi bir gümrük işlemine tabi tutmaksızın sınır kapılarından viski, puro, sigara, tütün gibi ürünleri yurda soktukları tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca “free shop”lardan temin ettikleri sigara ve içkileri de yurt dışından gelen yolcuları kullanarak yurda soktukları ayrıca sahte rakı imalatı yaptıkları da ortaya çıkarıldı. Zanlıların sahte rakıları çöplerden topladıkları şişe ve orijinal kapakları kullanarak piyasaya sürdükleri bildirildi.

Zanlıların sahte ve kaçak yollarla elde ettikleri içkileri başta gazino, bar ve çeşitli eğlence merkezleri ile büfelere düşük fiyatla sattıkları belirlendi.

İstanbul, Bursa, Yalova, Adana, Hatay, Kilis ve Mersin illerinde eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında Adnan E, Erkan Y, İsmail G, Özgür G, Ali D, Erdoğan K, Turan Ö, Turgay Ö, Murat S, Hasan S, Şenal A, Hüseyin K, Ahmet K, Coşkun E, Ömer Y, Hasan K. ve İbrahim K. adlı kişiler yakalanarak, gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 3 bin 704 adet değişik markalarda viski, 5 bin 573 adet sahte rakı, 2 bin 492 paket puro, 145 adet votka, 112 adet şarap, 3 bin 673 adet TAPDK bandrolü, 105 paket tütün, bin 833 paket değişik markalarda sigara, 11 bin 901 adet sahte viski etiketi, 240 adet cinsel geciktirici sprey, bin 809 adet çakmak, 1 adet Ruger marka tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 17 zanlı “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Tütün Mamullerine ve Alkollü İçkiler Piyasası Kanunu'na muhalefet, sahte rakı imal etmek, halk sağlığını tehlikeye düşürmek ve sahtecilik” iddialarıyla mahkemeye gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!