Ankara'da otobüs devrildi: 2 ölü, 53 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada otobüs devrildi: 2 ölü, 53 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 08:24

Ankara'da dün halk otobüsünün servis minibüsüyle çarpışması Dışişleri Bakanlığı'ndan 9 görevlinin ölümünün şoku henüz atlatılamazken, bu sabah da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir otobüsün devrilmesi sonucu biri kadın 2 yolcu öldü, 53 yolcu yaralandı. Kazadan sonra başkentin göbeğinde tam bir ambulans rezaleti yaşandı. Ambulanslar kaza yerine geç ulaşırken, yaralılar polis araçlarında bekletildi. 15 yaralının aynı ambulansa bindirilerek hastaneye götürülmesi tepki gördü.

Haberin Devamı

Kazadan sonra başkentin göbeğinde tam bir ambulans rezaleti yaşandı. Ambulanslar kaza yerine geç ulaşırken, yaralılar polis araçlarında bekletildi. 15 yaralının aynı ambulansa bindirilerek hastaneye götürülmesi tepki gördü.

Gaziantep'ten İstanbul'a giden Cemalettin Mazlum yönetimindeki Çayırağası firmasına ait 34 ÇAYIRAĞASI VİP 541 plakalı otobüs, saat 04.00 sıralarında uğradığı Ankara Otogarı'ndan (AŞTİ) çıktıktan hemen sonra Çankaya İlçesi Anadolu Bulvarı Sögütözü Caddesi'nde buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı. Devrilip yan yatan otobüsteki yolcular camlarını kırarak kendilerini dışarıya atarken, 50 yaşındaki kadın yolcu Yücel Kazazoğlu ve üzerinden kimlik çıkmayan bir erkek yolcu olay yerinde yaşamını yitirdi. Can pazarının yaşandığı kaza sonrası Ankara'nın göbeğinde bulunan Anadolu Bulvarı'na ambulans gecikince yaralılar ve polis ekipleri zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Kanlar içindeki yaralılar, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle donma tehlikesi geçirince, polis ekip otolarına bindirildi. Kolu ve ayağı kırılan ve acı içinde kıvranan yolcular, soğuktan donmamak için araç içinde birbirlerine sokularak ambulansın gelmesini bekledi.

BİR AMBULANSA 15 YARALI

Kaza'nın hemen ardından olay yerine 8 polis ekibi ve çok sayıda gazeteci giderken, ambulansın ancak 20 dakika sonra ulaşması tepki çekti. 15 yaralının bindirildiği ambulans yaklaşık 10 dakika daha kaza yerinde bekledi. Bu süre içinde bir ambulans daha geldi ve yaklaşık 30 yolcu iki ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis otolarında ise hala yaralı yolcu vardı. Bu yolcular da daha sonra gelen iki ambulansla Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yaralı yolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Otobüs sürücüsü Cemalettin Mazlum ise gözaltına alındı.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!