Ankara'da köpek, at ve eşek eti sattılar

Güncelleme Tarihi:

Ankarada köpek, at ve eşek eti sattılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 17:09

ANKARA ve çevresinde büyükbaş hayvan hırsızlığı yapan 20 kişilik çete, jandarmanın teknik takibi sonucu Mamak İlçesi’ndeki bir çiftlik evinde suçüstü yakalandı. Zanlıların Başkentin en lüks ilçesi olan Çankaya’da birçok market ve kasaba köpek, at ve eşek eti sattıkları ortaya çıktı.

Ankara ve Polatlı jandarmasının üç aydır teknik takibe aldığı 20 kişilik organize suç çetesi, yapılan operasyonla suçüstü yapılarak çökertildi. En son Polatlı’ya 15 kilometre mesafede bulunan Eskipolatlı köyünde büyük baş hayvan hırsızlığı yapılmasından itibaren şüphelileri takip eden jandarma, Mamak İmrahor vadisindeki çiftlik evine baskın yaptı.

Şebekenin Ankara merkez başta olmak üzere Kırıkkale, Polatlı, Beypazarı, Bala, Kazan ilçelerinde büyükbaş hayvan hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Grup halinde çalışan şebeke, bir araçla kırsalda bulunan hayvanları çaldıktan sonra seyyar mezbahane ve soğuk hava deposu haline getirdikleri ikinci araçta kesip parçaladıkları belirlendi. Çetenin içine köpek, at ve eşek eti de karıştırıp, Ankara’nın lüks semtlerinden Çankaya’daki marketler için hazır hale getirip sattıkları belirlendi. Etleri marketlere ve piyasaya satmak için Mamak’ta bulunan çiftlik evinde toplayan şebeke, burada yakalandı.

Çiftlik evinin bahçesinde at ve köpek gibi hayvanların kesilmiş kafa bacaklarına da rastlandı. Şebekenin ele başı olduğu öne sürülen E.K. (50) ile birlikte A.K. (42), İ.K. (36), İ.K.(40), C.A. (36), A.Y. (53), M.Y. (42), O.K. (43), H.B. (47), S.K.(32), M.Ö. (31), T.E. (33), S.A. (45), G.K. (21), R.T. (33), E.G. (33), H.Y. (66), E.A. (39) ile üniversite öğrencileri oldukları belirtilen M.Y. (28) ile İ.K. (26), jandarmada ilk ifadeleri alındıktan sonra Polatlı adliyesine sevkedildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!