Ankara'da feci kaza: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ankarada feci kaza: 9 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 15:41

ANKARA'nın Kızılcahamam ve Şereflikoçhisar ilçeleri yakınlarında meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 9 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

TEM otobanında, Ankara'ya 80 kilometre uzakta, Kızılcahamam'ın Çeltikçi Beldesi yakınlarında bu sabah 07.00 sıralarında meydana gelen kazada, bayram ziyareti için İstanbul'dan Diyarbakır'a gidenlerin bulunduğu Abdullah Kanat yönetimindeki 34 AL 1549 plakalı minibüs, sağ şeritte seyreden Mustafa Civelek'in kullandığı 66 KH 134 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, hurda yığınına dönen minibüste bulunan Abdülcelil Kaya, Gurbet ve Coşkun Kanat, Ekrem ve Eda Yanen, Bedriye Emen olay yerinde, Aysen Kanat ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. 6 kişi de yaralandı.

Yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları Ankara'daki Dışkapı, Numune ve Atatürk Araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden 6 kişinin cesedi, götürüldüğü Çeltikçi Sağlık Ocağı'ndan Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kazada ölenlerin yakınları, Çeltikçi Sağlık Ocağı önünde göz yaşı döktü. Sağlık Ocağı'na gelen ve ölenlerden 3'ünün amcasının oğulları olduğunu belirten Abdullah Kanat, “Minibüste bulunanların hepsi akraba idi. Bayram ziyareti için Diyarbakır'a gideceklerdi. Bu sabah acı haberi aldık. Bayram yerine matem yaşadık” dedi. Kazada ölen Abdülcelil Kaya'nın askerden yeni döndüğü ve imamlık yaptığı öğrenildi.

ŞERİFLİKOÇHİSAR'DA 2 ÖLÜ, 2 YARALI

Şereflikoçhisar İlçesi yakınlarında, bir otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada ise, 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kaza, Şereflikoçhisar'a 25 kilometre uzakta, Mezgit Altı mevkiinde E-90 karayolunda meydana geldi. Aksaray'dan Ankara yönüne giden Mehmet Ali Yorulmaz'ın kulandığı 06 AR 5060 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Mehmet Ali Yorulmaz (27) ile yanında bulunan arkadaşı Erol Ocal (34) olay yerinde hayatını kaybetti. Arkada oturan Hüseyin Sarıkaya (26) ile Orhan Yıldız (19) ise yaralandı. Yaralılar, Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Ankara-İstanbul TEM otoyolunda  meydana  gelen trafik kazasında ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu.  Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri kurtarılamazken, kazada hayatını  kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.
 
Ankara-İstanbul TEM otoyolunun  Çeltikçi beldesi yakınlarında, sürücüsü belirlenemeyen 34 AL 1549  plakalı minibüs, Mustafa Civelek yönetimindeki 06 KH 1344 plakalı  kamyona arkadan çarptı.

Kazada, minibüste bulunan Abdülcelil Kaya, Eda Yanen, Ekrem Yanen,  Bedriye Emen, Çoşkun Kanat ve Gurbet Kanat olay yerinde hayatını  kaybetti.

Olay yerine gelen ambulanslarla Ankara'daki çeşitli hastanelere sevk  edilen yaralılar Ayşen Kanat, Abdullah Kanat, Remziye Yanen, Barış  Yanen, Semra Yanen, Ahmet Yeşilyurt ve Onur Yanen, tedavi altına alındı.

Yaralılardan Ayşen Kanat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

TEM'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Haberin Devamı

Kartal'da, bariyerlere çarparak takla atan araçtaki 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Orhan Çay'ın (28) kullandığı 34 RKU 84 plakalı otomobil, Kartal Çamlıca gişelerine 1 kilometre kala bariyerlere çarparak takla attı.
Kazada, sürücü Orhan Çay, eşi Selvi Çay (26) ve oğlu Oğuz Çay (3) yaralanırken, Çay ailesinin 5 yaşındaki kızları Selcan yaşamını yitirdi.

Selvi ve Oğuz Çay, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Orhan Çay ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Özel bir şirkette çalışan Orhan Çay'ın, ailesiyle birlikte bayram tatilini geçirmek üzere Bolu'ya gitmekte olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!