Ankara'da çete operasyonuna 23 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada çete operasyonuna 23 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 13:03

Ankara Emniyet Müdürlüğü,vatandaşlara zor ve baskı ile çek senet imzalatarak kazanç elde eden bir çeteye yönelik yaptığı Tuzak Operasyonu’nda 23 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin vatandaşları kumar tuzağı ile borçlandırdıkları, kurdukları örgüt üzerinden, borçlandırdıkları kişilerin mallarını silah zoruyla gasp ettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendirilerek gruba yönelik çalışma başlatıldı. Operasyon kapsamında 23 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerle beraber ayrıca, bir adet 9 mm çapında Browning marka ruhsatsız tabanca, bir adet 9 mm çapında Star marka ruhsatsız tabanca, bir adet pompalı av tüfeği, bir adet otomatik av tüfeği, yaklaşık 57 gr. esrar, 22 adet farklı isimlere düzenlenmiş 212 bin 800 YTL’lik senet, 24 bin YTL’lik çek, 5 daire tapusu, 4 arsa tapusu, 7 satış protokolü, bir adet oto satış mukavelesi, bir adet arsa satış vekaletnamesi ve kumar kazançlarının kaydedildiği 7 defter ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişiler, "Haksız yere çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, üye olmayıp örgüt adına suç işlemek, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmayıp örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli yağma, tabanca ile yaralama, tehdit ve tefecilik yapmak" suçlarından Ankara Adliyesi’ne sevk edildiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!