Ankara oradaydı

Güncelleme Tarihi:

Ankara oradaydı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

21'inci Yüzyıl'ın teknolojisi ile donatılan ve bir uzay üssünü andıran Doğan Printing Center'ın açılışında, devlet ve siyasetin zirvesi biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, RP lideri Necmettin Erbakan, birçok bakan ve milletvekili, TBMM açılmadan önce buluştular.

Parlamento zemininde çok gergin ortam yaşayan siyasiler, Doğan Grubu'nun Ankara Baskı Tesisleri'nin açılışında, Meclis kulislerinde bile ender rastlanılacak sıcak bir sohbete daldılar. Hemen her köşeden atılan kahkahalar, neşeli konuşmalar yankılandı. Sıcak ortam, tüm küsleri barıştırdı.

Erbakan, hükümeti kurma görevini koalisyon ortağı DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e vermediği için kırgın olduğu Cumhurbaşkanı Demirel'le arasındaki gerginliği yumuşatma ortamı buldu. Gece boyunca bir çok kez tokalaşan Demirel ve Erbakan hoş bir görüntü sergiledi.

Erbakan, en sert rakiplerinden Çevre Bakanı İmren Aykut'un da elini sıkarak hatırını sordu ve bu hoşgörü tablosuna güzel bir unsur ekledi. Erbakan, ANAP'lı İlhan Kesici ile de sohbeti ihmal etmedi.

RP, ANAP, DYP, DSP, CHP, DTP, MHP milletvekilleri, muhteşem gecede sık sık biraraya gelerek dertleşme olanağı buldular ve TBMM açılışı arifesinde hoşgörü zeminini oluşturdular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!