Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden "su" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediyesinden su açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 18:06

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arıza tespit edilen ve Altındağ ve Mamak'ta 5 gün su kesintisine neden olan 2 bin 200'lük beton borudaki suyun tahliyesi ve tekrar boruların suyla doldurulması işleminin zaman alan bir çalışma olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Subayevleri Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi bölgesindeki 2 bin 200'lük beton boruda tespit edilen arızanın giderilmesi için başlatılan çalışma sürüyor. Başkente su sağlayan ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle 5 gün süreyle su verilemeyecek olan Mamak ve Altındağ ilçesindeki hastane, konut ve iş yerlerine tankerlerle su takviyesi yapılacak.

Yetkililer, su kesintisi süresince bölgedeki hastanelere ve ihtiyaç duyan vatandaşlara tankerlerle su takviyesi yapılacağını belirterek, bölgedeki ev ve iş yerlerinin ASKİ'nin 396 42 84 ve 396 42 85 numaralı telefonlarından su isteyebileceklerini ifade etti.

Borunun değiştirilip arızanın kısa sürede giderilmesine karşın, suyun tahliyesi ve tekrar boruların doldurulması işleminin zaman alan bir çalışma olduğuna işaret eden yetkililer, şu bilgileri verdi:

“2 bin 200'lük arızalı borunun değiştirilmesinin kısa süre içinde yapılabilmesine karşın, borunun yeniden montesi sırasında kullanılan kimyasal yapıştırıcı ilacın kuruması 14 ile 18 saat arasında olmaktadır. Suyun tahliyesi, arızanın giderilmesi, kullanılan ilacın kuruması ve hattın yeniden kontrollü bir şekilde suyla doldurulması işlemi için gerekli süre nedeniyle aboneler ancak 8 Şubat Pazar günü su alabilecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!