Ankara Başkent oluşunu kutladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Başkent oluşunu kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2006 00:00

Ankara, Başkent oluşunun 83. yıldönümünü düzenlenen törenlerle kutladı. Vali Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Saldıray Berk, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer belediye başkanlarıyla bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Ankaranın başkent oluşunun 83. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabiri ziyaret etti.

Önal ve beraberindekiler Anıtkabir’de, Aslanlı yoldan yürüyerek, tören alanına geldiler. Atatürk’ün kabrine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda da bulunuldu.

Daha sonra beraberindekilerle Misakı Milli Kulesine geçen Önal, burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

ÖRNEK BAŞKENT

"Yüce Atatürk, bugün 13 Ekim 2006. Kurtuluş mücadelemizin en önemli durağı, en önemli merkezi Ankara’nın başkent oluşunun 83. yıldönümü. Tarih boyunca bağımsızlığın anlamını bilen, özgürlüğü bir yaşam biçimi olarak kabul eden ve bunun bedelini her zaman ödeyen bir kentin, başkent Ankaranın il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Sıkıntılar içindeki bir Anadolu kasabasından, zaferlerin kazanıldığı, inkılapların hazırlandığı ve uygulamaya konulduğu bir başkent yarattınız. Eserlerinizin daima koruyucusu olacağız.

Bu kutsal şehirde bugünün gelişen, büyüyen, çağdaş ve örnek başkentinde görev yapmanın onur ve gururuyla sizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

MİNİK BELKE’YLE SOHBET ETTİ

Atınkabir ziyaretinin ardından Garnizon Komutanı Korgeneral Berk, Gökçek, ilçe belediye başkanları ve bazı sivil toplum örgütü başkanları, Önal’ı ziyaret etti. Önal, Ankara’nın, büyük önder Atatürk’ün dahiyane planlaması sayesinde Cumhuriyetin ilanından kısa süre önce başkent ilan edildiğini ve o günden bu yana misyonunu layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Önal, "Ben ve diğer il yöneticileri Ankara’da görev yapmaktan dolayı gururluyuz" dedi.

Ziyarette Önal’a, Ankaralı bayanların giydiği geleneksel bindallı kıyafeti hakkında bilgi verildi. Önal, ziyarete katılan Seğmenlerin yanında bulunan minik Seğmen Emin Eray Belke ile bir süre sohbet etti.

Ateş: Ankara bir simgedir

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara’nın başkent oluşunun 83. yıldönümü nedeniyle TBMM’de yaptığı konuşmada, Ankara’nın Türkiye’nin bütünlüğündeki simgesel ve tarihi önemine dikkat çekti.

Ateş, Fransa Meclisi’nde Türkiye’nin Ermeni soykırımı yaptığını varsayan yasanın kabulünün hemen ardından yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kuşatılmaya çalışıldığını söyledi. Bu bağlamda Kurtuluş savaşı’nda verilen anti-emperyalist mücadeleyi anımsatan Ateş, Ankara’nın önemine değindi. Ateş, "Ankara sadece sıradan bir kanun teklifiyle başkent olan bir il değildir. Ankara emperyalizme karşı bütün mazlum ülkelerin verdiği o ulusal ve haklı davanın bir sembolü, bir simgesi haline gelmiştir" dedi.

Başkent Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Eraslan da, "Cumhuriyetimizin simgesi haline gelen Ankara, geçen süre zarfından gerçekleştirdiği sürekli değişimle kendisine yüklenen çağdaşlık ve gelişmişliğin merkezi olma misyonunu başarıyla yerine getirmiştir. Onun içindir ki Ankara sadece Ankaralılar’ın değil, bütün Türkiye’nin gururudur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!