Anıttaki şifre, Sion Tarikatı’yla ilgili

Güncelleme Tarihi:

Anıttaki şifre, Sion Tarikatı’yla ilgili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2004 01:34


ANITTAKİ şifre üzerine, İngiltere’de yaşayan Amerikalı bir savunma uzmanının geliştirdiği çözüm en çok ilgiyi gören tez oldu. Çoban Anıtı’nda yer alan 10 harfli şifre, yaklaşık 250 yıldan bu yana aralarında Charles Darwin gibi bilim adamlarının da bulunduğu çok sayıda insanın ilgisini çekti. Anıtta ressam Nicholas Poussin’in 17’nci yüzyılda yaptığı ‘Les Bergers d’Arcadie II’ (Arkadyalı Çobanlar) adlı tablonun mermer bir rölyefi bulunuyor. Resimde ‘Et in Arcadia Ego!’ ifadesine işaret eden bir kadın dikkat çekiyor. Hemen altında ise ‘D.O.U.O.S.V.A.V.V.M.’ harfleri yer alıyor.

Malikane sahibinin ataları, yani Anson Ailesi’nin Kutsal Kase’ye sahip çıkan ‘Tapınak Şovalyeleri’ ve ‘Sion Tarikatı’ ile bağlantısı olduğu biliniyor. Yine Sion Tarikatı üyesi olduğu sanılan ressam Poussin’in resminin anıttaki mermer rölyefinin ters yapılmış olması dikkat çekici. Çünkü Sion Tarikatı’nın şifrelerinde aynadan okuma, yani tersten okuma metodu kullandığı belirtiliyor.

KASE KANADA’DA MI

İşte Amerikalı uzman, ‘deşifreleme matriksi’ kullanarak bu harfler ve ‘Et in Arcadia Ego’ cümlesini çözmeye çalıştı. 82 matriks oluşturduktan sonra, ‘SEJ’ harflerine ulaştı. Bu cümle tersten okunduğunda ‘JES’ kelimesine ulaşılıyordu. Bu da İngilizcede İsa Peygamberin ilk hecesine denk geliyordu. ‘JESUS’ (İsa) kod kırmada önemli bir anahtar olabileceğine karar verdi. Sonuçta ‘Jesus H Defy’ cümlesine ulaştı. Yani ‘İsa’ya karşı çıkıyor’ cümlesine ulaştı. Bu da İsa’yı Tanrı olarak değil de insan olarak algılayan Sion Tarikatı’nın inancına uyuyordu. Deşifrelemede kullandığı metodun sağlamasını yapan uzman 1, 2, 2, 3 sayılarına ulaştı. Gün boyu, arşivde bu rakamların ne anlama geldiğini araştıran şifre kırıcı, sonunda bu rakamların anıtta hafifçe kazınmış olduğunu gördü.

İkinci cümlenin ise ‘Acadia’da oraya gidin’ anlamına gelebileceği iddia ediliyor. Acadia ise günümüz Kanadası’nda yer alan Nova Scotia ve New Brunswick’in eski Fransızcadaki adı. Enigma şifrelerinin çözülmesine yardımcı olan Oliver Lawn (86), Amerikalı uzmanın çalışmasını etkileyici bulduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!