'Anıtkabir'deki sivil kıyafetli görevliler kim'

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabirdeki sivil kıyafetli görevliler kim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 13:10

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın 29 Ekim 2013 tarihinde Anıtkabir'de görevli yaka kartı takan siviller hakkında, Milli Savunma Bakanı’na yönelik yazılı soru önergesine İsmet Yılmaz yanıt verdi.

Haberin Devamı

Akagün tarafından verilen 7/35132 sayılı yazılı soru önergesine verilen cevapta şöyle denildi:

Anıtkabir Komutanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Takımı personeli sivil elbise ile görev yapmaktadır. Bu husus Anıtkabir komutanlığı kadro dokümanında yer almaktadır.

29 Ekim 2013 tarihinde yoğun ziyaretçi akını dolayısıyla ilave personel yine aynı emir komuta yapısı içerisinde standart olmayan kıyafetli (koyu renk mont, kot pantolon, spor ayakkabı..vb) ve yaka kartlı olarak görevlendirilmişlerdir.

29 Ekim 2013 tarihinde Anıtkabir ziyaretçi sayısının çok yüksek olması nedeniyle, Mozole içerisinde izdiham yaşanmasına engel olmak, ziyaretçileri belirli zamanlarda yönlendirmek ve Mozole bölgesini boşaltmak maksadıyla görevli tüm personelin katılımıyla bu şekilde bir tedbir alınmıştır.

Anıtkabirdeki sivil kıyafetli görevliler kim
Ankara Barosu sordu

Haberin Devamı

İŞTE ANKARA BAROSU'NUN SORDUĞU O ADAMLAR

Milletvekili Dilek Akgün, yazılı olarak verdiği soru önergesinde şunları sormuştu:


29 Ekim 2013 tarihinde, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret eden yurttaşlar, mozole girişindeki alanda kot pantolonlu, spor ayakkabılı, “görevli” yaka kartı takan sivil şahısların askerlerle birlikte yan yana beklediklerini görmüşlerdir. Ankara Barosu, söz konusu şahıslarla ilgili Anıtkabir Komutanlığına yazı yazarak, Anıtkabir’in ruhuna ve günün önemine uygun olmayan bu görüntünün rahatsızlık yarattığını, bu şahısların kim olduğunu sormuştur. Buna göre;

1- Cumhuriyet Bayramımızın önemine ve Anıtkabir’e yakışmayan kıyafetlerle bekleyen bu şahıslar kimlerdir? Şahısların askerlikle ilişkisi var mıdır? Yok ise neden askerlerle birlikte durmaktadırlar?

2- Bu şahıslar asker iseler, yakışıksız kıyafetlerle orada beklemelerinin sorumlusu kimdir? Sorumlulardan bu olayın açıklamasını istemeyi ve kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

3- Şahıslar görevli kartını nereden almışlardır? Görevleri nedir?

BAKMADAN GEÇME!