Andreas kurtuldu Kemal bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Andreas kurtuldu Kemal bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Her şey, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Türkiye Dışişleri Bakanı İsmail Cem'den yardım istemesiyle başladı. Oysa o güne kadar, dünyadaki tüm çocuklar gibi, Andreas da, Kemal de kendi kaderleriyle baş başaydılar. Büyüklerin ihtiraslı dünyasında onların sorunları fazla bir şey ifade etmiyordu. Yorgo Papandreu'nun İsmail Cem'den yardım istemesi basına yansıyınca, Kıbrıs'ta, Türkiye'de ve İngiltere'de yaşayan Türkler, Andreas'a yardım etmek için sıraya girdiler. Kanlar verildi, Andreas için uygun ilik arandı. Sonunda geçen nisan ayında Andreas'a Amerika'da ilik nakli yapıldı. Şimdi bu iliğin küçük çoçuğa uyup uymayacağı merakla bekleniyor...

KAMPANYA DURDU

Peki ya Kemal?.. Ne yazık ki 13 yaşını süren Kemal Saraçoğlu'na hálá uygun bir ilik bulunamadı. Kemal Saraçoğlu için başlatılan kampanya da bir anda durdu. Kemal için ilik bulundu söylentisi, küçük çoçuğun umutlarını büyük ölçüde tüketti. Londra'daki Royal Free Hastanesi'nden ‘‘Artık yapacak bir şey yok’’ diye çıkarılan Kemal, babası Şua Saraçoğlu'yla birlikte Londra'da kalıyor ve küçücük de olsa bir ışık arıyor.

‘‘Yaşamak istiyorum' diyen Kemal'e uygun bir donör aranıyor. Türkler ve Kıbrıs'ta yaşayan Rumlar, uygun bir donör olabileceği için kolları bir an önce sıvamak gerekiyor. Çünkü resim yapmayı çok seven küçük Kemal için, zaman gittikçe azalıyor. Babası Şua Saraçoğlu ile birlikte ‘‘sönmüş hayaller’’inin kıyısında bekleyen Kemal ‘‘Andreas kurtuldu, ben niye kurtulmayayım. Yoksa insanlar beni unuttu mu?’’ diye soruyor çevresine.

Londra KKTC Temsilcisi Hakkı Müftüzade ve Londra'da yaşayan Türk işadamı Akmen Sıtkı'nın çabalarıyla başlatılan kampanya ise şimrdilik yetersiz kalmış durumda. Londra'daki Anthony Nolan Kemik İliği Vakfı'nın alınan kan örneklerini incelediği kampanya, çeşitli güçlüklerle sürüyor.

Ayşegül EKİNCİ/LONDRA

Aylar önce Türk ve Yunun basınının gündemine oturan iki küçük çocuk, kitaplara girmeyen bir ‘‘tarih’’ yazmıştı. Lösemi hastası iki küçük çocuğun yaşam mücadelesi, Kıbrıs Türkleri ve Rumları, sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi biraraya getirmişti. Olay, yalnız Kıbrıs'ta değil, Türkiye ve Yunanistan'da da büyük yankı yaratmıştı. İki toplumun girişimi sonucu Andreas kurtuldu, ancak küçük Kemal İngiltere'de ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!