Andorra nerede, nüfusu ne kadar? İşte Andorra'nın harita üzerindeki coğrafi konumu

Güncelleme Tarihi:

Andorra nerede, nüfusu ne kadar İşte Andorranın harita üzerindeki coğrafi konumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2019 16:25

"Andorra nerede?" sorusu internette en fazla merak edilen konular arasına yer aldı. Avrupa'nın en küçük ülkelerinden olan Andorra, tütün tarımı ağırlıklıdır. Ülkemizdeki birçok ilçeyle nüfusu aynı olan Andorra para birimi olarak euro kullanmaktadır. Peki, Andorra nüfusu ne kadar? Andorra harita üzerinde nerede? İşte, Andorra'nın harita üzerindeki coğrafi konumu ve merak edilenler.

Haberin Devamı

Andorra, harita üzerindeki konum itibariyle Batı Avrupa'da yer almaktadır. İspanya ile Fransa arasında kalan Andorra, nüfusu itibariyle ülkemizde yer alan pek çok ilçeye tekabül etmektedir. Peki, Andorra nerede ve harita üzerinde nerede yer alıyor? İşte, Andorra hakkında bilinmesi gerekenler

Andorra, Avrupa'nın en küçük ülkelerinden birisidir. İspanya ile Fransa arasında yer alan Andorra Prensliğinin denize kıyısı bulunmamaktadır. Turizm ile gelirini sağlayan Andorra, yılda 10 milyon civarı turist ağırlamaktadır. 

Tarımsal alanda toprak alanının sadece %2'si ekilebilir olan ülkede tütün tarımı ağırlıktadır. Hayvancılık faaliyetinde yerli koyunların yetiştirildiği ülkenin imalat sanayisini sigara, puro ve mobilya üretimi oluşturmaktadır.

Avrupa Birliği üyesi olmadığı halde Avrupa Birliği ülkeleriyle doğrutan ihracat faaliyetinde bulunan ülkenin kendine ait bir para birimi bulunmayıp ülkeyi çevreleyen Avrupa Birliği ülkesi İspanya ve Fransa'nın para birimleri yaygın olarak kullanılmaktadır. 1 Ocak 2002'den bu yana ülkede Avrupa Birliği'nin resmi para birimi euro da yaygın kullanıma sahiptir. Andorra, %100 istihdam gösteren, 2009 Haziran ayındaki istatistiklere göre, dünyanın en düşük işsizlik oranlarından birine sahip ülkedir.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!