Anayasa paketine ‘güvence’ arayışı

Güncelleme Tarihi:

Anayasa paketine ‘güvence’ arayışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 00:39

CHP yönetimi, Genel Başkan Deniz Baykal’ın Anayasa paketine ilişkin önerisiyle ilgili Meclis turunu, MHP ve BDP’den sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaret ederek tamamladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, dün BDP görüşmesinin ardından şöyle dedi: “Tartışma konusu olan Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yeniden yapılanması ile parti kapatılmasına yönelik değişikliklerin çıkarılarak, geri kalanların referanduma yol açmayacak şekilde Meclis’te 367’yi aşarak kabul edilmesi, diğerlerinin referandum konusu olması yönündeki teklifimizi ilettik, fikir alışverişinde bulunduk.” BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız da, “bu teklif bir gün önce gelseydi” diyerek, AK Parti’nin teklifine destek vermeyeceklerini karar altına aldıklarını anımsattı.
Bu arada AK Parti yönetimi, CHP’nin birbiriyle çelişen söylemi olduğunu savunarak, özellikle “Anayasa Mahkemesi’ne gitmeme” konusunda güvence arıyor. Dün Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, grup başkanvekilleri ve bazı hukukçu milletvekilleriyle değerlendirme yaptı. Toplantıda Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısı ve parti kapatmalarla ilgili maddeler dışında, diğer maddelere CHP’nin destek vereceği söyleminin aksine, yazılı metinde bu 3 madde ve buna bağlı 11 maddenin paketten çıkarılmasının talep edildiği belirtildi. Bu arada TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş’ı kabule etti. Bozdağ, “Anayasa değişikliği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Siyah kurdeleyle ağırladı

BDP milletvekilleri, dün Meclis Grubu’na yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle geldiler. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’la görüşürken, sorular üzerine şunları söyledi: “Ahmet Türk’e yapılan saldırı, gazeteci Evrim Alataş’ın vefatı, geçen yıl 14 Nisan’da partimize yönelik operasyon sonucu yüzlerce arkadaşımızın şu an cezaevinde olması... Bunları simgeleyen bir durum. Üzüntümüzü ifade ettiğimiz gün haline geldi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!