Anavatan İl Başkanlığı yakınında 229 dinamit lokumu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Anavatan İl Başkanlığı yakınında 229 dinamit lokumu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 14:36

ORDU’da Anavatan Partisi İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın arkasındaki çöplükte iki çuval içerisinde toplam 229 adet, 36.67 kilogram ağırlığında dinamit lokumu ele geçirildi. Polis bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Vali Said Vakkas Gözlügöl, “Olayın siyasi bir yönü olduğunu düşünmüyoruz. Patlayıcıların içerisinde herhangi bir düzenek yoktu. Patlayıcıların dereden balık avlamak için kullanılmak üzere avcılara satılabileceğini sanıyoruz” dedi.
Dün gece yarısı 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbarda, Anavatan Partisi İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 6 katlı binanın arkasında, Ordu-Gülyalı minibüs duraklarının bulunduğu yerdeki çöp bidonunda iki çuvalın unutulduğu bildirildi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis çevrede güvenlik kordonu oluşturdu.

Kısa süre sonra gelen Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha ekipleri de, 2 çuval içerisinde dinamit lokumlarının bulunduğunu görünce şaşırdı. Ordu İl Emniyet Müdürü Sezai Boran da telsizle ekiplere talimat vererek, olay hakkında basına bilgi verilmemesini istedi.

Konuyla ilgili olarak bugün öğle saatlerine doğru Ordu Valiliği’ne gelen İl Emniyet Müdürü Sezai Boran, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl’le yaklaşık 1 saati aşan bir toplantı yaptı. Vali Gözlügöl daha sonra yaptığı açıklamada, “229 adet toplam ağırlığı 36.67 kilogram olan patlayıcı madde ele geçirildi. Dinamitlerin arasında herhangi bir düzenek bağlantısı yoktu.

İlk incelemede olayın siyasi bir yönünün olmadığını, yani ilgili partinin hedef olarak seçilmiş olabileceğini düşünmüyoruz. Patlayıcıların dereden balık avlamak için kullanılmak üzere avcılara satılabileceğini sanıyoruz. Yine de ekipler geniş çaplı araştırmalarını sürdürüyor” dedi.

Olayı akşam üstü çöp toplayan bir belediye görevlisinin çöp bidonlarını boşaltırken ağzı bağlı haldeki çuvalları gördüğünü, önce birinin unutup gittiğini zannerek dikkate almadığını ancak gece yarısı ikinci kez çöp toplamak için bölgeye geldiğinde çuvalların hala yerinde durmasından şüphe duyarak 155 nolu telefondan polise bildirdiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!