ANAP'tan 3. aday

Güncelleme Tarihi:

ANAPtan 3. aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Aday başvuru süresi yarın sona erecek olan Meclis Başkanlığı koltuğuna talip olan ANAP'lı sayısı 3'e çıktı. Hayrettin Uzun'un ardından Ekrem Pakdemirli ve Kamran İnan da başvuru yaptı. CHP'den Hikmet Çetin ve ANAP'tan Mustafa Kalemli'nin de yarın başvurması bekleniyor.

TBMM Başkanlığı yarışı, 2 ANAP'lı adayın daha sahneye çıkmasıyla hızlandı. Hayrettin Uzun'dan sonra ANAP Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli ve Bitlis Milletvekili Kamran İnan da Meclis Başkanlığı için aday oldu. Kalemli'nin adaylık için son günü beklediği belirtilirken, gözler Başbakan Mesut Yılmaz'a çevrildi. Yılmaz'ın, ANAP'lı tüm adaylara başarı dilediği, ancak ilk tur sonuçlarına bağlı olarak diğer adayların en çok oyu alanın lehine çekilmesini beklediği bildirildi. Uzun, liderlerle başlattığı destek turu çerçevesinde, önceki gün ilk olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile biraraya geldi. Baykal, Uzun ile görüşmesinde, ‘‘Partimizden Hikmet Çetin aday olmayı düşünüyor. Onun seçilmesi için gayret gösteririz, bu olmazsa ANAP'lı adayı destekleriz. Ancak ANAP'lı adayın birden fazla olması durumunda adaylar arasında değerlendirme yaparız’’ dedi. Baykal, Yılmaz ile yaptığı görüşmede böyle bir durumda Kalemli'ye destek verebileceklerini söylemişti. Uzun, dün Yılmaz, RP Lideri Erbakan ve BBP Lideri Yazıcıoğlu ile de biraraya geldi. Adaylardan Kamran İnan da dün Yılmaz ile görüştü. İnan, ‘‘TBMM Başkanlığı onurlu bir hadisedir. Kaybeden de kazanır. Çünkü demokrasi kazanır’’ dedi.

CHP’DEN ÖNERGE

Adaylardan Pakdemirli ise ‘‘Demokratik hakkımı kullanıyorum ve destek bulacağımı ümit ediyorum’’ dedi. CHP Gaziantep Milletvekili Hikmet Çetin ise aday olmak için durum değerlendirmesi yaptığını belirterek ‘‘CHP dışındaki partilerden de milletvekili arkadaşlarım bana destek verecekleri yönünde telkin yapıyorlar. Gelişmelere bakıyorum’’ dedi.

ANAP'lı adayların aceleciliği karşısında bekleme kararı alan Mustafa Kalemli, Başbakan Yılmaz ile dün yaptığı görüşmeden sonra adaylık başvurusunu bugün yapmaya karar verdi. Bu arada Kalemli'nin geçen dönem uygulamaları CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük tarafından tekrar gündeme getirildi. Küçük, dün soru önergesi vererek, ‘‘1996 ve 1997 yıllarında Meclis'te kaç kişi işe alınmıştır. İşe alınanların ve kadro verilen geçici görevlilerin doğum yerleri neresidir?’’ diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!