ANAP'lı Sevgili Hac'da vefat etti

Güncelleme Tarihi:

ANAPlı Sevgili Hacda vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Gidip de dönmemek var’ demişti

HAC için eşiyle birlikte Suudi Arabistan'da bulunan ANAP Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili, dün Arafat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 54 yaşındaki Sevgili, önceki gün kendisini kabede 'say' yaparken kötü hissedip oteline dönmesine rağmen, dün haccı tamamlayabilmek ambulansla geldiği Arafat'ta kalp krizi geçirerek öldü.

Renkli kişiliğiyle tüm partilerin milletvekilleri tarafından sevilen Sevgili yola çıkmadan önce Meclis kulisinde gördüğü arkadaşları ve gazetecilerle ‘‘Gelin hepinizi öpeyim; gidip de dönmemek var’’ diye vedalaşmıştı. Kıyak emeklilik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na vererek ön plana çıkan Sevgili, hac için Türkiye'de yakasına sırma işlettiği entarisi ile de dikkat çekmişti.

ARAFAT’TA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Umm Alqura Oteli'nde kalan Sevgili, haccın en önemli aşamalarından olan Arafat Vakfesi için bulunduğu Arafat Ovası'nda kalp krizi geçirdi. Önceki gün fenalaşan ve 'say'ını tamamlayamayan ancak buna rağmen dün Mekke'den ambulansla Arafat'taki çadırına gelen Sevgili, saat 09.00 sıralarında göğsünde sıkışma hissetti. Yanındaki ANAP Milletvekili Celal Esin'e ‘‘Ben ölüyorum galiba’’ dediği öğrenilen Sevgili, acil olarak Kızılay'ın Arafat'taki sahra hastanesine kaldırıldı. Sevgili, burada yapılan ilk müdahaleden sonra Mekke'deki Melik Abdülaziz Hastanesi'ne götürüldü. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Sevgili'ye yapılan müdahaleler işe yaramadı ve ANAP'lı milletvekili saat 11.30 sıralarında öldü.

HANIM HACCINI TAMAMLASIN

Önceki yıllarda hacı olan Sevgili'nin hacda bulunan siyasiler arasındaki Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'e ölmeden önce, ‘‘Ben ölüyorum galiba ama benim hanıma haccını tamamlatın’’ dediği öğrenildi. Hacdaki Türk kafilesi ve yakınlarının arasında Sevgili'nin ölümü büyük üzüntü yaratırken Turkcell ve Telsim’in Suudi Arabistan'da çalışmaması haberleşme konusunda sorun yarattı.

Oğlu Faruk Sevgili, babasının ölüm haberini alınca, telefonda konuştuğu Diyanet yetkililerine cenazenin mutlaka Türkiye'ye getirilmesini istediğini söyledi. Ancak, Mehmet Nuri Yılmaz'ın girişimiyle Sevgili'nin cenaze namazının kabede kılınması kararlaştırıldı. Ailesinin Mekke’ye ulaşmasının ardından Sevgili toprağa verilecek. Sevgili, kabede cenaze namazı kılınan ilk Türk milletvekili olacak ve Hz. Muhammed'in ilk eşi Hz. Hatice'nin mezarının bulunduğu, Mekke'deki 'Cennetül Mualla Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Sevgili'nin hayatını kaybetmesiyle ANAP'ın milletvekili sayısı 88'den 87'ye düştü. TBMM’de boş sandalye sayısı da 6'ya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!