ANAP İstanbul İl Başkanlığı'na İbrahim Taşkın seçildi

Güncelleme Tarihi:

ANAP İstanbul İl Başkanlığına İbrahim Taşkın seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2001 00:00


Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı'nda yapılan ANAP İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde İbrahim Taşkın il başkanlığına yeniden seçildi.

Kongre öncesi İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ANAP Kağıthane eski İlçe Başkanı Ahmet Keskin ise son anda adaylıktan çekildi. Bu kararıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Keskin, kongre öncesinde 550 delegeye ''delegelikten ve listeden istifa ediyorum'' diye kağıt imzalatıldığını öne sürerek, ''Yaşanan gelişmelerden dolayı aday olamadım'' dedi.

575 delegenın oy kullandığı kongrede ANAP Kağıthane eski ilçe başkanı Ahmet Keskin'in adaylıktan çekilmesi sonucu tek listeyle girilen seçimlerde, İbrahim Taşkın'ın listesi de aynen seçildi.

ANAP İstanbul İl Yönetim Kurulu, Ahmet Yavuz, Asuman Karaşabanoğlu, Bahattin Malkoç, Banu Polat, Cengiz Korkut, Emin Levi, Güven Terzioğlu, Hamdi İnanç, Hasan Kurdoğlu, Mahmşi, Osman Dinç,Osman Ertürk, Ömer Kazancı, Ömer Okudan, Rıfat Şenkardeş, Sema Tepe, Suzan Çayır, Şeyma Cihan, Tahsin Sağlam ve Taner Çağatay, disiplin kurulu da Berrin Tezgen, İrfan Yıldırım, Meziyet S.Sözer, Mustafa Keskin, Muzaffer Kurtul, Yaşam Çiçek ve Yılmaz Çizgici'den oluştu.
ANAP'IN 18. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, partisinin kuruluşunun 18. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, çelenk koydu ve Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Yılmaz, Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Yaşar Okuyan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Maliye Bakanı Sümer Oral, parti yöneticileri, bazı milletvekilleri ve partililerle birlikte Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Misakı Milli Kulesi'ne geçen Yılmaz, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Mesut Yılmaz, deftere şunları yazdı:

''Büyük Atatürk; Anavatan Partisi olarak kuruluşumuzun 18. yıldönümünde sana olan bağlılığımız ve bize gösterdiğin hedeflere ulaşmadaki kararlılığımız ile tekrar huzurundayız. Ruhun şad olsun.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!