Anaokulu ücretleri 10 milyara yaklaÅŸtı

Güncelleme Tarihi:

Anaokulu ücretleri 10 milyara yaklaştı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2001 18:55

Anaokulları ücretlerini açıklamaya başladı. Yıllık ücretler 2-7.5 milyar arasında değişiyor. Belediye anaokullarında memur ailelere indirim yapılıyor.

Okul öncesi eğitimde çocuğun gelişimine önemli katkısı olan anaokullarının bu yılki ücretleri, 2 milyar lira ile 7.5 milyar lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Eylül ve Haziran aylarını kapsayan kış döneminde özel anaokullarının birçoğunda bale, yüzme, halk oyunları, müzik ve spor aktivitelerinin yanı sıra İngilizce ve bilgisayar eğitimi de veriliyor. 


Genellikle 09.00-19.00 saatleri arasında verilen eğitim ve bakım hizmeti karşılığında bazı anaokullarının aldıkları ücretler şöyle:


Üsküdar Amerikan Koleji'ne bağlı Özel Üsküdar Sev Anaokulu: 3 taksit halinde toplam 7 milyar 452 milyar lira alınıyor. Çocukların kurayla alındığı anaokulunda kayıtların dolmuş durumda.


Ä°stanbul Erkek Liseliler Vakfı Anaokulu: KDV hariç 6 eÅŸit taksitte 6 milyar 950 bin lira alınıyor. PeÅŸin ödemelerde yüzde 25'e kadar indirim yapılıyor.Â


Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Anaokulu: 10 taksitte 4 milyar 600 milyon lira.


Özel Atacan Anaokulu:10 taksitte 4 milyar 410 milyon lira.Â

Haberin Devamı

Özel OrtadoÄŸu EÄŸitim Kurumları Anaokulu: KDV hariç, 11 taksitte 2 milyar 980 milyon lira. PeÅŸin ödemelerde yüzde 15-20 indirim yapılıyor.Â


DoÄŸuÅŸ Okullar Grubu Anaokulu: 10 taksitte 4 milyar 800 milyon lira.Â


Ä°stek Vakfı Anaokulu: 9 taksitte 3 milyar 134 milyon lira.Â


Yeni Levent Çocuk Kulübü ve Gülyuva Anaokulu: KDV hariç aylık 300 milyon lira. 


Çekirdek Çocuk Yuvası: Aylık 280 milyon lira.Â


Palmiye Çocukevi: KDV hariç aylık 215 milyon lira.Â


Altınyunus Çocukevi:KDV hariç aylık 200 milyon 216 bin lira.


BELEDÄ°YEYE BAÄžLI OLANLAR


Özel anaokullarının dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bakırköy, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Kadıköy, Üsküdar, Pendik, Şişli, Sarıyer ve Eminönü ilçe belediyelerine bağlı olanlar da mevcut.


Bu anaokullarında aylık ücretler en fazla 150 milyon lira. Bu ücretlere yılda 2 kez, Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere yüzde 10-15 civarında zam yapılıyor. 


Daha çok çalışan annelerin çocuklarının tercih edildiÄŸi bu anaokullarına kayıt için ilçe belediye baÅŸkanının onayı gerekiyor. Anne veya babadan birinin devlet memuru statüsünde olması durumunda ücret 120 milyon liraya, her ikisinin bu statüde olması halinde 100 milyon liraya kadar düşebiliyor.Â



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!