Analistler: TCMB'den daha büyük adımlar gelebilir

Güncelleme Tarihi:

Analistler: TCMBden daha büyük adımlar gelebilir
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 10:23

Yabancı analistler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) lira ve döviz cinsinden munzam karşılıkları artırmasını, daha büyük çaplı adımların habercisi olarak değerlendirdi.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor  Â
Haberin Devamı

 Â

Ä°talya’nın UniCredit bankasının geliÅŸmekte olan ülkelerden sorumlu analistlerinden Farrezzi Matteo, Merkez Bankası’nın son kararının mevcut politikalarında çok büyük bir deÄŸiÅŸikliÄŸi göstermediÄŸini söyledi.Â

 

Bu kararın büyük bir şaşkınlık yaratmadığının altını çizen Matteo, Merkez Bankası’nın munzam karşılık oranlarını artırarak, gelecek dönemde bu yönde daha fazla adımlar alabileceğinin işaretini verdiğini söyledi.

 

Matteo, para politikası açısından değerlendirildiğinde, önümüzdeki yıl faiz oranlarının daha yüksek olacağını da belirtti.

 

Haberin Devamı

PÄ°YASALAR ÅžAÅžIRMADI Â

 

Credit Agricole Cheuvreux’un gelişmekte olan ülkeler analistlerinden Simon Quijano-Evans da, Merkez Bankası’nın Nisan 2010 itibariyle başlattığı çıkış stratejisinde bu yönde adımlar atacağını net bir şekilde belirttiği ve Türkiye’nin kendi kulvarındaki ülkelerden çok daha iyi ekonomik iyileşme performansı sergilediği için bu kararının piyasaları şaşırtmadığını söyledi.

 

Merkez Bankası’nın, döviz karşılık oranını yüzde 11’e çıkardığını belirten Quijano-Evans, bunun kriz öncesi seviyeyle aynı olduğunu, Türk lirası karşılıklarını da 50 baz puan artışla yüzde 5.5’e çıkardığını, kriz öncesindeki seviyeninse yüzde 6 olduğunu söyledi.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet       Â

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://twitter.com/HurriyetEkonet    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!