Anadolu’da müzik eğitimi seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’da müzik eğitimi seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 21:29

Dünyaca ünlü piyanistler Güher-Süher Pekinel kardeşlerin öncülüğünde Finansbank tarafından ‘Anadolu Orff Müzik Eğitim Projesi’ başlatılıyor. Anadolu’da köy okulları dahil 30’ar kişilik öğretmen gruplarına toplam 180 saatlik kurslar ile Orff yaklaşımı aktarılacak.

Haberin Devamı

FİNANSBANK, uluslararası duayen sanatçılar Güher-Süher Pekinel liderliğinde başlattığı ‘Anadolu Orff Müzik Eğitimi Projesi’ ile 3 eğitimciyi, 9 ay boyunca Salzburg’da eğitime gönderecek. Doğal yetenekleri destekleyen, yaratıcılığı ön plana çıkaran ve çoklu zekâ kriterlerini göz önünde bulunduran Orff-Schulwerk yaklaşımı üzerine eğitim alıp Türkiye’ye dönecek olan uzmanlar, Anadolu’da köy okulları dahil, Orff yaklaşımını tüm incelikleriyle 30’ar kişilik öğretmen gruplarına toplam 180 saatlik kurslar ile aktaracaklar.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi dün Finansbank Kristal Kule’de yapılan toplantıyla verildi. Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Genel Müdür Temel Güzeloğlu ‘Minik Eller Büyük Hayaller Platformu’ kapsamındaki projeleri anlatırken, Süher Pekinel de Türkiye’de Orff Eğitimi ile ilgili yapılan çalışmaları ve Finansbank ile başlanan projenin hedeflerini anlattı. Proje hakkında ayrıntılı bilgiler ise Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Türkiye Müdürü Fatoş Cümbüş Auernig ve Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Türkiye Eğitimcisi Onur Erol tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

BEYİN GELİŞİMİNİ SAĞLIYOR

Müziğin çocukların zekâ ve öğrenme yetilerine katkısına dair araştırmalar paylaşan Süher Pekinel, “Avustralyalı araştırmacı, müzik öğretmeni ve Avustralya Devlet Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Anita Collins’in verilerine göre, ‘sinirbilimcilerinin araştırmalarında, erken yaşta müzik eğitimi gören çocuklarda beynin her bölgesinin aktif hale geldiği’ görüldü. Bunun sadece küçük yaşta değil ileriki yaşlarda da öğrendiklerini iyi yönde etkileyeceği kanıtlandı. Verilere göre müziğin eğitimdeki etkisi ve başarı oranı oldukça yüksek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!