Anadolu Ateşi’ne ceza

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ateşi’ne ceza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2021 07:00

Anadolu Gösteri Eğitim Turizm Animasyon Organizasyon Prodüksiyon ve Danışmanlık şirketi, Anadolu Ateşi Antalya’da 2008 yılına kadar Aspendos Antik Tiyatro’da gösteriler yaparken, restorasyon işlemleri nedeniyle yakınında Hüseyin Avni Aykol’a ait tarım arazisini kiraladı. Buraya bir gösteri merkezi inşa edildi. 2017 yılında Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun geçici olarak inşa edilen gösteri merkezinin yıkımına karar vermesi ve arazi sahibinin tahliye davası açmasıyla birlikte şirket ile arazi sahibi ve sonrasında Serik Belediyesi’nin dahil olduğu hukuki süreç başladı.

Haberin Devamı

Serik Belediyesi ekipleri, 3’üncü derecede arkeolojik sit alanındaki Aspendos Arena Gösteri Merkezi’ni 15 Eylül 2019’da mühürledi. Ekim 2019’daki denetimde de imara aykırı uygulamalar inşa edildiğinin tespiti üzerine yıkım kararı ve idari para cezası verildi. Hem para cezası hem de mühürlenme işlemlerinin iptallerine karşı açılan davalar, Antalya idare mahkemelerince reddedildi. İtirazların yapıldığı üst mahkeme Konya Bölge İdare Mahkemesi de yerel mahkeme kararı ve dayandığı gerekçenin hukuka ve usule uygun olduğu, kararın kaldırılmasını gerektirecek bir neden bulunmadığından başvurunun reddine oybirliğiyle karar verdi.

Anadolu Ateşi’ne ceza

Öte yandan ise arazi sahibinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne yaptığı dilekçeli başvuruya verilen yanıtta, Antalya Toprak Koruma Kurulu’nca taşınmazın tarım dışı kullanımının uygun görüldüğü kaydedildi. Bu karar bakanlığa gönderilirken, arazi sahibi Hüseyin Avni Aykol ise Antalya Toprak Koruma Kurulu’nun kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle yeni bir dava daha açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!