Savcı: İşçi kardeşlerimizin yayındayız

Güncelleme Tarihi:

Savcı: İşçi kardeşlerimizin yayındayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 14:22

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Anadolu Adalet Sarayında 2 aydır maaşları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan işçileri ziyaret etti. Cumhuriyet Savcısı Ali Hacıibrahimoğlu da eyleme destek verdiklerini belirterek, "İşçi kardeşlerimizin yanındayız. Onları destekliyoruz. Bu direniş başarılı bir şekilde sonuçlanana kadar yemehaneye gitmiyoruz, çay içmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile birlikte gelen Beko, eylem yapan işçileri ziyaret ederek, destek verdi.

Burada konuşan Beko, çay ocaklarında ve yemekhanede çalışan işçilerin zor koşullarda görev yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımız asgari ücretle çalışıyor. Açlık sınırı altında, zor koşullarda görev yapıyor. İşin yoğunluğundan dolayı 8 saatin üzerinde çalıştıklarını ve mesai de almadıklarını biliyoruz" dedi.

Beko, "Biz onlarla beraberiz, onların yanındayız. Bu direnişin, bu mücadelenin bedeli ne olursa olsun, onlar mücadelesini zafere ulaştırana kadar yan yana olacağız" dedi.

Kani Beko, işçilerin temel ihtiyaçlarını giderebilecek bir maaş almaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu arkadaşlarımız DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikasına üye olmuşlar. Önce burada bir çoğunluk tespiti alacağız. Daha sonra işçi arkadaşlarımıza yakışan bir toplu iş sözleşmesi yapacağız. Bu işçilerimiz kadro alana kadar mücadeleyi yan yana sürdüreceğiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Ali Hacıibrahimoğlu da eyleme destek verdiklerini belirterek, "İşçi kardeşlerimizin yanındayız. Onları destekliyoruz. Bu direniş başarılı bir şekilde sonuçlanana kadar yemehaneye gitmiyoruz, çay içmiyoruz. İşçi dostlarımızın sonuna kadar yanındayız. Onların mücadelesini birlikte yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!