Ana babaya da soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Ana babaya da soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Parkorman havuzunda boğularak can veren 6 yaşındaki anaokul öğrencisinin annesi ve babası hakkında savcılık, olayda ihmalleri olup olmadığını araştırıyor.

ŞİŞLİ Cumhuriyet Savcılığı, Maslak'taki Parkorman havuzunda geçen cuma günü boğulan 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi Sabri Can Çalı'nın babası Sebahattin Çalı ve annesi Zehra Çalı ile tesislerin yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, küçük Sabri'nin anne ve babasının da olayda ihmal ve kusurlarının bulunup bulunmadığını araştırıyor.

Suçu anneye atıyorlar

Havuzda yeterli önlem almamakla suçlanan Parkorman yetkilileri, 15 yaşından küçüklerin, velileri olmaksızın havuza girmeleri yasak olduğu halde girmesini 'kontrol zaafı' olarak değerlendirdiler. Asıl kusurlu kişinin, Sabri Can'ın annesi Zehra Çalı olduğunu belirten yetkililer, ‘‘Annesi gelip başlarında durmak istemiş ama, giyinik olduğu için müsaade edilmemiş. Daha büyük olan ablası ve kuzenleri havuza girince, Sabri Can kıyıda bekliyormuş. Ama hiç kimse görmeden o da girmiş. Sabri Can'ın boğulduğu yerin derinliği 80 santim. Sabri Can'ın boyu ise bir metrenin üzerinde. Çocuk hastaymış, o yüzden dengesini kaybederek boğulduğunu düşünüyoruz’’ dediler.

Kendilerini savundular

Havuzun açık olduğu her an, tesislerde hafta içi bir hemşire, hafta sonu da bir doktor bulundurduklarını belirten yetkililer, 2 cankurtaranın da her an göreve hazır oldukla-rını vurguladılar. Şaban ARSLAN / İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!