Amerikalılar Türk kahvesini sevdi

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılar Türk kahvesini sevdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 12:45

Amerikalılar, Türk Amerikalı gençlerin Amerikalılara Türk kahvesini sevdirmek için başlattığı "Gezici Türk Kahvesi Tırı"nı o kadar sevdi ki, kahve evi yeniden sefere çıktı.

Gizem Şalcıgil White ve Türk Amerikan toplumunda aktif görevler alan 10 arkadaşı, Amerikalılara Türkiye'yi daha iyi tanıtmak için gönüllü olarak "Gezici Türk Kahvesi Tırı" hazırladı. Ekip, kahve tırıyla geçtiğimiz aylarda, aralarında Washington ve New York'un da bulunduğu 6 kenti dolaştı.

Ülkelerine sevdalı Türk-Amerikalı gençler, Türk kahvesini öyle sevdirdi ki, kahve tırı aradan henüz birkaç ay geçmesine yeniden yollara çıktı.

Gezici ekip, bir haftadan uzun süredir, her gün başkent Washington'ın en kalabalık caddelerinden birinde, üzeri Türk kahvesi ile Türkiye'nin turistik yerlerinin resimleriyle giydirilmiş tırla "kahve molası" veriyor.

Yoldan geçenleri nefis kokusuyla cezbeden Türk kahvesine yoğun ilgi gösteren Amerikalılar zaman zaman kuyruklar bile oluşturuyor.
Hatta, Türk kahve tırı, Washington Post gazetesine de konu olarak, haftanın etkinliklerinden biri olarak tanımlandı.

"Birçok şehir orada da etkinlik yapmamız için çağırıyor"

Turkayfe.org sitesinin kurucusu ve projenin direktörü Gizem Şalcıgil White,  kahve tırının Türk Kültür Miras Ayı dolayısıyla, Washington'da bu pazar yapılacak Türk festivaline kadar başkenti dolaşmaya devam edeceğini söyledi.

Kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını belirten White, bu projeye sahip çıkılmasının ve devamını getirebilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

White, Amerika'nın başka şehirlerinden de kendilerine talep geldiğini, hatta Avrupa'dan bile kendilerini duyup, "Burada da aynı etkinliği yapalım" diye telefonlar aldıklarını anlatarak, Türk kahvesi yoluyla Türk kültürünü tanıtmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

"Sert ama lezzetli"

Türk kahve tırında özveriyle çalışan bir diğer Türk Amerikalı genç ise Tuğçem Gaines...

Kahve tırını özellikle daha önce Türkiye'ye gitmiş Amerikalıların kaçırmamaya çalıştığını belirten Gaines, "Bize hemen heyecanla Türkiye'de şuraya gittim, kahveyi şurada içtim, çok özlemiştim diyorlar" dedi.

Gaines, kahve tırına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, "Yanımıza nefes nefese gelip, 'Kaç gündür işten çıkıp öğle arası sizi arıyorum, sonunda buldum' diyenler bile oldu" şeklinde konuştu.

Amerikalılar da Türk kahvesini biraz "sert" bulsa da tadını çok beğendiklerini dile getiriyor.

Bazıları tesadüfen kahve tırını gördüğünü söylerken, bazıları Türk arkadaşlarından duyduğunu, Washington Post gazetesinde gördüğünü veya daha önce Türkiye'ye gittiğinden bu tadı özlediği için geldiğini kaydediyor.

Türk kahve tırı projesine; Washington Amerikan Türk Derneği (ATA-DC), Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Washington Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi sponsorluk yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!