Ameliyat olursa gözü kurtulacak

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat olursa gözü kurtulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 12:34

BURSA’da çift görme şikayetleri ile doktora başvuran 16 yaşındaki Büşra Çakar’ın sağ gözünün her geçen gün aşağıya indiği anlaşıldı.

Doktorlar, kendisini görenlerin rahatsız edici bakışlarından şapka giyerek kurtulmaya çalışan genç kızın bir ay içinde ameliyat olması halinde gözünün tekrar yerine alınabileceğini söyledi. Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Bursa Valiliği’nin de izni ile sadece ameliyat malzemesini karşılayabilmek için yardım kampanyası başlattı.

Bursa’da Yıldırım Mahallesi’nde oturan Büşra Çakar, 6 yıl önce Yıldırım İlköğretim Okulu öğrencisi iken çift görme şikayeti nedeniyle ailesi tarafından doktora götürüldü. Bursa Devlet Hastanesi’nde görevli göz doktorları, öğrencinin sağ gözünün üzerindeki bir kitlenin aşağıya doğru baskı yaptığını bunun da kaslara ve optik sinire etki yaparak gözün aşağı doğru inmesine yol açtığını saptadı. Hastalığı nedeniyle ilköğretim okulunu bitirdikten sonra eğitimine ara vermek zorunda kalan Büşra, gözünün giderek aşağıya inmeye başlaması üzerine, kendisini görenlerin bakışlarından duyduğu rahatsızlığı artık şapka giyerek gidermeye çalışıyor.

VALİLİK ONAYIYLA YARDIM KAMPANYASI

Ekonomik sıkıntı içindeki ailenin 2 kızından küçüğü olan Büşra Çakar’ın durumunu oldukça geç öğrendiklerini anlatan HASVAK Başkanı Saliha Can, genç kızın gözünün kurtarılabilmesi için acilen ameliyat gerektiğini belirtti. Bursa Valiliği’nin de onayı ile bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Saliha Can şunları söyledi:

“Yapı ve Kredi Bankası Setbaşı Maviköşe Şubesi nezdinde Büşra Çakar adına 83696140 nolu hesap açtık. Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Prof. Dr. Levent Erişen ve Beyin Cerrahı Dr. Suat Boyacı hiçbir ücret talep etmeden ameliyatı gerçekleştirecek. Büşra’nın gözünün üzerindeki kemik tabakası yerine titan maddesi yerleştirilecek. 7- 8 saat sürecek ağır bir ameliyat. Hastane de ücret talep etmiyor, ancak sadece ameliyat malzemesi için 25 bin lira gerekiyor. Tüm çabamızla bir ay içinde bu parayı temin etmeye çalışıyoruz. Arzu eden hayırsever vatandaşlar HASVAK’ın Bursa Şubesi’ne ait 0224 2493529 nolu telefonunu da arayabilirler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!