AMD ve “Orman Çetesi” el ele

Güncelleme Tarihi:

AMD ve “Orman Çetesi” el ele
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2006 00:00

AMD yaptığı açıklamada, AMD64 işlemcileriyle çalışan HP sunucu ve iş istasyonlarının, DreamWorks Animation’ın son filmi “Orman Çetesi” için kullanıldığını duyurdu. AMD64 teknolojisi, DreamWorks Animation’ın “Orman Çetesi” filmi için gösterdiği dijital yaratıcılığa katkıda bulunurken, filmin nefes kesen görüntülerinin yaratılması için dijital çizerlere büyük destek verdi.

Haberin Devamı

“Orman Çetesi”, gezgin bir rakun olan RJ’in yiyecek arayışı için geniş bir otlakta bir grup hayvanla giriştiği mücadeleyi konu alıyor.Heyecan, hayvanların yakınlarda yaşayan insanlarla karşılaşmasıyla doruğa çıkıyor.

 

DreamWorks Animation’ın dijital çizerleri, filmin ışıklandırmasının ve özel efektlerinin büyük bölümünü, Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcisi tabanlı HP xw9300 işistasyonları ve HP DL145G2 ProLiant sunucularla oluşturdu. Bu sistemler, DreamWorks Animation’ın eski donanımına göre %30’a kadar daha fazla performans sağlayarak, AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemcilere sahip kişisel bilgisayarlar gibi az zamanda çok iş yapılmasına fırsat verdi. DreamWorks Animation’ın yapım yönetimi görevlileri de, mobil AMD Turion 64 teknolojisi tabanlı HP Compaq nx6125 dizüstü bilgisayarlarla yapım için gerekli işleri daha az zamanda görebildi.

 

Haberin Devamı

DreamWorks Animation filmleri için kullanılan en büyük ve güçlü dönüştürme sistemini oluşturan çift çekirdekli AMD Opteron işlemcisi tabanlı HP sunucular, dijital verileri hayvan kürklerine, bitki örtüsüne, suya, ateşe ve sayısız görsel unsura dönüştürmek için toplamda 15 milyon saatten fazla dönüştürme süresi geçirdi.

 

“Günümüzün bilgisayarlı film yapımı, teknolojinin giderek daha fazla performans göstermesini zorunlu kılıyor,” diyen HP Küresel İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Yöneticisi Jim Zafarana, şöyle konuştu: “DreamWorks Animation ve AMD ile yine işbirliği yapan HP, yapımcıların izleyicileri ister sinemada ister evde büyüleyebileceği, görsel açıdan çarpıcı filmler ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.”

 

DreamWorks Animation’ın Öncelikli İşlemci Sağlayıcısı olan AMD, masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra DreamWorks Animation sanatçıları için sunucular, işistasyonları ve dönüştürme sistemleri sağlamak üzere AMD64 teknolojisinden yararlanıyor.

 

Haberin Devamı

DreamWorks Animation sanatçılarının kullandığı teknolojiden yararlanmak isteyen tüketiciler de bunu AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemcilere ve mobil AMD Turion 64 teknolojisine sahip sistemlerle elde edebiliyor. AMD’nin çift çekirdek teknolojisi, kişisel bilgisayar kullanıcılarının da yüksek çözünürlükte filmler oluşturmasını ve düzenlemesini, fotoğraflar indirmesini ve hazırlamasını, müzik kayıt ve miks işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!