AMD, Shrek 3’e hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

AMD, Shrek 3’e hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 00:00

HP ve AMD yaptıkları ortak açıklamada, birlikte sağladıkları teknolojinin, DreamWorks Animation SKG’nin gösterime girecek olan “Şrek Üç” filmindeki dijital büyüyü canlandırmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

AMD64 işlemcilerinden güç alan HP ProLiant sunucular, işistasyonları ve dizüstü bilgisayarlar, başarılı Şrek serisinin son filmindeki teknik açıdan zorlayıcı, çok ayrıntılı görüntülerin ve efektlerin oluşturulmasına destek verdi.Ayrıca yapımcılar HP Halo Collaboration Studios’dan yararlanarak dünyanın çeşitli yerlerindeki DreamWorks ekiplerinin canlı bir sanal ortamda buluşmasını sağladılar.

 

Filmin yapım aşamasında, AMD Opteron çift çekirdekli işlemci tabanlı HP ProLiant DL145 sunucular ve HP xw9300 işistasyonları, DreamWorks Animation sanatçılarına olağanüstü ayrıntılı karakterlerin yaratılması için gerekli gücü sağlarken, mekanlar ve aksesuarlar üzerinde aynı anda ve daha hızlı çalışabilme imkanı verdi.Sözgelişi, sanatçılar Merlin’in sakalı ve Fiona’nın saçlarındaki her bir teli ve gösterişli büyü efektlerini eskisinden çok daha kısa sürede yapabildi.

 

 

Haberin Devamı

DreamWorks Animation, California’nın Glendale ve Redwood City kentlerindeki yapım ekipleriyle diğer ülkelerdeki çalışanlarını, Halo Collaboration Studios aracılığıyla sanal ortamda buluşturarak bilgisayarda hazırlanan karakterlerin sistemin yüksek çözünürlüklü ekranında tüm katılımcılar tarafından aynı anda incelenebilmesine olanak tanıdı.Ayrıca, DreamWorks Animation yapım yönetimi ekibi, yapımla ilgili çeşitli işleri, AMD Turion 64 X2 çift çekirdek mobil teknolojisine dayalı HP nx6325 dizüstü bilgisayarlarla yönetti.Bu yenilikçi teknolojiler, DreamWorks Animation ekiplerinin daha yakın temas içinde çalışmasını sağlarken zamandan ve yolculuk maliyetlerinden tasarruf etmelerini kolaylaştırdı ve DreamWorks’ün yılda iki animasyon film yapma hedefine katkıda bulundu.

 

Şrek’in bu son bölümünde, Şrek’in yeni kayınpederi olan Kral Harold hastalanır ve tahtının yeni varisleri olarak Şrek ve Fiona’yı gösterir. Çok sevdiği bataklığından ayrılmak istemeyen Şrek ise, arkadaşları Eşek ve Çizmeli Kedi’nin yardımıyla Fiona’nın asi ağabeyi Artie’yi bulmayı ve tahta onu geçirmeyi kafasına koyar.Öykü, kahramanlarımızı büyülü ve esrarengiz topraklarda maceralara götürecektir.

 

Haberin Devamı

Şrek Üç’in capcanlı dünyasının yaratılmasında kullanılan teknolojiyi tüketiciler de evlerinde AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciden güç alan masaüstü ve AMD Turion 64 X2 çift çekirdek mobil teknoloji tabanlı dizüstü bilgisayarlarla kullanabilecekler.

 

HP ve AMD’nin DreamWorks ile çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2007/Shrek/index.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!