Amcamı tanıyor musunuz Evet, hayatımı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Amcamı tanıyor musunuz Evet, hayatımı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 00:29

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ı dün Çankaya Köşkü’nde kahvaltıda ağırladı.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile birlikte ev sahipliği yaptığı kahvaltıya, Sancar’ın eşi Gwen Sancar ve manevi kızı Rose Lorraine Peifer da katıldı. 

Kahvaltıda, Sare Davutoğlu ile Sancar arasında ilginç bir diyalog geçtiği öğrenildi. Sare Davutoğlu, babası Hulusi Misge’nin kendisine, “Amcan 1955-1961 yıllarında Savur’da doktorluk yapmıştı. Aziz Bey belki tanıyordur” dediğini anlatıp amcası Kamil Özgür’ü tanıyıp tanımadığını sordu. Aziz Sancar’ın yanıtı şöyle oldu: “Evet. Biliyor musunuz, amcanız benim hayatımı kurtardı. 10 yaşlarındaydım. Kardeşlerimden biri zatürre olup vefat etmişti. Türkiye’ye de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin kullanarak benim hayatımı kurtardı.”

Aziz Sancar, Kamil Özgür’ün vefatını ABD’de öğrenip çok üzüldüğünü de söyledi. Bu diyaloğun ardından Kamil Özgür’ün oğlu Dr. Suat Özgür de Çankaya Köşkü’ne gelerek Aziz Sancar ile görüştü.

Haberin Devamı

Sancar, dün ABD’ye dönerken Atatürk Havalimanı’nda aile üyeleri yolcu etti. Emekli Tuğgeneral ağabeyi Kenan Sancar’ın elini öpen Nobel ödüllü profesöre, mezun olduğu İÜ Tıp Fakültesi’nden bir grup öğretim üyesi ile öğrenci mezun olduğu yıla ait fotoğrafıyla ders bilgilerinin olduğu bir dosyayı hediye etti.

Bize onur yaşattınız

BAŞBAKAN Davutoğlu, kahvaltıda bir araya geldiği Sancar’a, “2015 yılı Nobel Kimya ödülüne hak kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına ve bizlere yaşattığınız büyük onurdan dolayı hükümetimiz adına sizi tebrik ediyor, bilimsel çalışmalarınızla insanlığa hizmetlerinizin devamını diliyorum” yazılı bir plaket hediye etti.



 

 

 

BAKMADAN GEÇME!