'Ambulansbüs' soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Ambulansbüs soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 11:56

SAMSUN’da 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne ait vaka ambulansı ile karbonmonoksit zehirlenmesinden aynı aileden 3 kişinin toplu olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’ne götürülmesi, tepkilere neden oldu. 1 hasta taşınması gereken vaka ambulansında 3 hastanın taşınması ve bu uygulamanın daha önce de tekrarlanması üzerine OMÜ’de görevli bir doktor tarafından tutanak tutulup Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulunuldu. Sağlık Bakanlığı’na da yapılan şikayetler üzerine olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek, bir ay önce inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne ait vaka ambulanslarında 1 hasta taşınması gerekirken, daha fazla hastanın aynı anda taşındığı iddiası üzerine ilgili kurumlar harekete geçti. Geçen 28 Nisan’da Çarşamba İlçesi’nde bir evde çıkan yangında aynı aileden M.K. G.K. ve M.K. karbonmonoksit gazından zehirlenerek İlçe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan müdahalenin ardından 3 hasta Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne sevk edildi. Tek hasta için malzeme ve ekipman bulunan ambulansta karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 hastanın aynı anda taşınarak hastaneye getirilmesi üzerine, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde görevli doktor H.T. tutanak tutup Cumhuriyet Savcılığı’nda şikayette bulundu. Vaka ambulanslarında daha önce de birden fazla hastanın aynı anda taşındığı iddiasıyla Sağlık Bakanlığı’na da şikayette bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

VALİ YARDIMCISI ŞİMŞEK : MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

Ayrıca hastenelerde tedavi gören ancak tetkik yapılması için başka bir hastaneye gitmesi gereken hastaların da vaka ambulanslarıyla hastanelere götürüldüğü, bu sırada sağlık görevlilerinin de aynı ambulansta taşındığı iddia edildi. Şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından inceleme başlatılıp müfettiş gönderildi. Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Bakanlık Müfettişlerin konuyu incelediğini, raporun gelmesinin beklendiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, konuyla ilgili müfettişin inceleme yaptığını ve Savcılığa intikal ettiğini belirterek açıklama yapmak istemedi.

122 BAŞHEKİMİ: BÖYLE BİRŞEY YOK

3 hastanın aynı vaka ambulansıyla hastaneye getirilmesi iddiasıyla ilgili 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Barış Çankaya, iddiaların ispatlanması gerektiğini belirterek, "Ne hastası getirilmiş? Gözle görülmüş mü? Fotoğraf mı çekilmiş? Her şeyde 112’yi şikayet etmenin sebebi nedir. Böyle bir şey yok. Gelen müfettişin bu konuyla alakası yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!