Ambulans helikopterle sevk

Güncelleme Tarihi:

Ambulans helikopterle sevk
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 14:07

Batman'da yeni doğmuş ve solunum sorunu yaşayan bebek,durumu ağırlaşınca Elazığ'a hava ambulansıyla sevk edildi.

Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 3 gün önce dünyaya geldikten sonra solunum yetmezliği sıkıntısı çeken Emine- Teyfik Çakar çiftinin bebekleri, durumu ağırlaşınca ambulans helikopterle Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Çalışlar Köyü'nde oturan Emine Çakar, 3 gün önce Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde erkek bebeğini dünyaya getirdi. Solunum yetmezliği görülen bebek, durumu ağırlaşınca Diyarbakır'dan ambulans helikopter istendi. Diyarbakır'dan havalanan Sağlık Bakanlığı'na ait 112 hava ambulansı, Batman 16 Mayıs Şehir Stadı'na inerek, bebeği buradan alarak Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'ne götürdü.

Helikoptere bebeklerini yalnız bırakmak istemeyen ve bir yıllık evli 20 yaşındaki Emine ile 23 yaşındaki Teyfik Çakar'a, sağlık görevlileri izin vermedi. Bakanlığın genelgesiyle hasta dışında kimsenin helikoptere bindirilmediğini hatırlatan sağlık görevlileri, “Bebek Elazığ'da yeni doğan ünitesinde tedavi görecek. Sizi de ambulansla Elazığ’a götüreceğiz” diyerek güçlükle Çakar ailesini ikna etti.

Teyfik Çakar, ilk çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Hava ambulansına bu yüzden binmekte ısrar ettik. Bebeğimiz için helikopterin gelmesi bize güven ve umut verdi. Emeği geçenlere teşükkür ederiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!