Ambalajlı suda holograma tepki

Güncelleme Tarihi:

Ambalajlı suda holograma tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL İl Sağlık Müdürlüğü’nün, ruhsatsız firmaların polikarbonat şişede su satışını engellemek için başlatacağı hologram uygulamasına, su üreticileri karşı çıktı.

Geri Dönüşüm Ambalajlı Kaynak Suyu Üreticileri Derneği (GEDSUDER) Yönetim Kurulu üyesi İsmail Özdemir, hologram uygulamasının amacına ulaşmayacağını ve ruhsatlı olduğu halde sağlıksız şartlarda üretim yapanları koruyacağını öne sürdü. İstanbul’da polikarbonat şişelerde satılan suyun yüzde 60’ının bodrumlarda doldurulduğunu anlatan Özdemir, bu şekilde çalışan ruhsatlı firmaların da bulunduğunu vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün her ruhsatlı firmaya hologram vermesi durumunda, bodrumlarda dolan polikarbonat şişelerde de bu hologramın görüleceğini söyledi.

Kuyu suyu kullanan firmaların da ruhsat alabildiğini söyleyen Özdemir, ‘‘İyi adamla, kötü adam aynı değerlendirilemez. Hologram bu firmaların yaptığı yanlışa ortak olmaktır’’ diye konuştu. Özdemir, bu uygulamada ısrar edilmesi halinde, İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!