Amanos grubu planlamış

Güncelleme Tarihi:

Amanos grubu planlamış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 00:00

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, Türkiye sınırındaki bazı köylerde denetimi elinde tutuyor. Son Pınarbaşı olayında talimatın PKK’nın Suriye kolu tarafından verildiği ve saldırının Amanos grubunca planlandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

KAYSERİ Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısı talimatının PKK’nın Suriye kolu tarafından verildiği ve saldırının Amanos grubunca planlandığı anlaşıldı. Devletin ilgili birimlerinin son dönemde Suriye-PKK ilişkilerine yönelik hazırladıkları rapor, örgütün bu ülkedeki hareketliliğine ilişkin önemli bilgiler içeriyor. Hürriyet’in ulaştığı Suriye- PKK yakınlaşmasıyla ilgili son değerlendirme raporunda öne çıkan bazı ayrıntılar şöyle:

ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİLER / WEB TV

İŞTE SALDIRIYI DÜZENLEYEN TERÖRİSTLER / WEB TV

“Türkiye-Suriye sınırı boyunca özellikle Kürt nüfusun ağırlıklı olduğu köylerde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak değerlendirilen, Esad yönetimine açık destek veren PYD (Partiye Yekikiya Demokratik-Demokratik Birlik Partisi) unsurlarının yerleştirildiğine dair açık araziden gelen istihbaratlar mevcut.  PYD yapılanması içinde hem Suriye’de daha önce gözetim altında tutulup hareket etmelerine imkan tanınmayan militanlar, hem de Kuzey Irak’tan Suriye’ye geçiş yapmış olanlar var. Sınır boyundaki bazı köylerde Esad yönetimi, denetimi tamamen PYD’ye bırakmış durumda. PKK felsefesi ile hareket eden PYD unsurları, Türkiye sınırı boyunca denetim yapıyor. Bu nedenle sınır güvenlik birimlerinin Suriye’den sızmalara karşı gereken her türlü önlemi anlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Amanos’tan geçiş var

PKK’lıların Suriye’deki üç kampa yerleştikleri ve bu kamplara gruplar halinde geldikleri tespit edildi. Geçişler Amanos Dağları’nda bir kaç bölgeden yapılıyor. Buradan giriş yapan PKK’lılar, dağları ovaya bağlayan 3 kilometrelik bir düz alanı aşarak, kamplara ulaşıyor. Termal kameralarla yapılan izleme ve takibin artırıldığı, ancak bu kez de PKK’lıların dağın başka bölgelerinden giriş yaptığı saptandı. Arazi istihbarat unsurları bu üç kampta Suriyeli militanların ağırlıkta olduğu bilgisini veriyor.”

Amanos grubu planlamış
Amanos grubu planlamış

Haberin Devamı

Ağabeyi ‘pişman’ olup kurtulmuş

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi nüfusuna kayıtlı Andok kod adlı Ramazan Yıldız’la birlikte Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önünde patlayıcı yüklü otomobille düzenledikleri intihar saldırısında parçalanan Cengiz Özek, Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi nüfusuna kayıtlı. PTT’den 10 yıl önce emekli olan Nevzat Özek’in 3 çocuğunun en küçüğü olan 24 yaşındaki Cengiz Özek, 6 yıl önce liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavına hazırlanmak için özel bir dershaneye devam ederken PKK’ya katıldı.

Ağabeyi Erkan Özek ise geçmişte örgütteyken 2004’te güvenlik güçlerine teslim olarak Pişmanlık Yasası’ndan yararlandı. Özek ailesi için ilçenin Orman Mahallesi’ndeki evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Diğer terörist 26 yaşındaki Ramazan Yıldız da 5 çocuklu bir ailenin oğlu. İzmir’de üniversite öğrencisiyken 2009’da PKK’ya katıldı ve bir daha ailesiyle görüşmedi. Saldırıdan sonra Silvan, Tekel Mahallesi’nde oturan Yıldız ailesi fertleri eve kapandı.                              

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!