Altın Portakal'a gelmek için 150 bin Euro istedi

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakala gelmek için 150 bin Euro istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 10:58

Demokratik açılımı desteklediği için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirdiği Hollywood yıldızı Kevin Costner, 46. Altın Portakal Film Festivali'ne davet edildi. Ancak ünlü aktör Antalya'ya gelmek için 150 bin Euro ücret talep edince bu istek gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

TEKLİF AHMET SAN'DAN GELDİ

Habertürk Gazetesi'nden Özgür Önder'in haberine göre, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Koordinatörü Göksel Kumsal, "Organizatör Ahmet San bize ulaşarak, Kevin Coster'in festival döneminde Yunanistan ve İstanbul'da olacağını, ünlü yıldızı Antalya'ya da getirebileceğini söyledi. Costner'in Antalya'ya gelmek için 100 bin Euro istediği masraflarıyla birlikte bu paranın 150 bin Euro'yu bulacağı kaydedildi. Biz de rakamın çok olması ve bütçemizde böyle bir para olmaması nedeniyle teklifi reddettik" diye konuştu.

 

Turne için Yunanistan ve İstanbul'a gelecek olan bir yıldızın Antalya'ya getirilmesinin bir anlam taşımayacağını da savunan Kumsal, "Ahmet San'a teklifi için teşekkür ettik. Herhangi bir anlaşma yapmadık" dedi.

 

Haberin Devamı

'AÇILIMI CANDAN DESTEKLİYORUM' DEMİŞTİ

Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan destekliyorum" demişti. Baykal ise bu sözlere sert cevap vermişti. Baykal, Costner'ı, "Ne bilirsin, ne konuşursun. Dünyadan haberin yok. Sen neden Türkiye'nin iç işlerine karışmaya kalkıyorsun. Git artistliğini yap" diyerek, eleştirmişti. Costner'in ücretini çok bularak anlaşma yapmayan AKSAV yönetimi, doğabilecek bir krizi de önlemiş oldu. Costner'i Antalya'ya getirmek için Ahmet San ile görüşmenin Baykal'ın açıklamalarından kısa süre önce yapıldığı öğrenildi.

 

Costner, Antalya'ya gelseydi en lüks otelde konaklayıp 10-17 Ekim tarihleri arasındaki 46. Altın Portakal Film Festivali'nde boy gösterip etkinliklere katılacaktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!