Altın Portakal için hazırlıklar baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal için hazırlıklar başladı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2001 13:14

Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı. Festival kapsamında bu yıl yedincisi düzenlenen Uuslararası Kısa Film ve Video Yarışması'na katılan 184 film ön jüri tarafından izlenmeye başlandı. Elemeler sonucunda ilk 5 dereceye giren filmlere 3 milyar 600 milyon para ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen, ''7. Uluslararası Kısa Film ve Video Yarışması''na katılan 184 film, ''Ön Jüri'' tarafından izlenmeye ve değerlendirilmeye başlandı.  

Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Sinema Kulübü Başkanı Dr. Akın Yıldız, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Dilaver Bayındır ve Yapımcı Lucy Wood'dan oluşan ön jürinin, yarışmaya katılan filmleri izleyerek, film sayısını, dramatik video, deneysel, belgesel ve canlandırma kategorilerinin her biri için 5'e indireceği bildirildi.  

Ön Jüri, Türkiye'den 105, İngiltere'den 4, Almanya'dan 4, Fransa'dan 12, Yugoslavya'dan 7, Kanada'dan 2, Avustralya'dan 1, Avusturya'dan 1, Danimarka'dan 1, İran'dan 2, Lübnan'dan 1, İsrail'den8, Finlandiya'dan 27, Macaristan'dan 8 ve Gürcistan'dan 1 film olmak üzere 15 ülkeden 184 filmi 12 Ağustos tarihine kadar AKM Perge Salonu'nda izleyerek, değerlendirecek.  

Açıklamada, bu yıl 18-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, ''Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Kısa Film ve Video Yarışması''nda kategorilerinde ilk 5'e girecek filmlere 4 kategoride toplam 3 milyar 600 milyon lira ödül verilecek. 

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bingöl, Eleştirmen Sevin Okyay, Tomas Balkenhol, Kenneth J. Dakan, Pascal Deux'dan oluşan ''Ana Jüri'' ise 18-21 Eylül tarihleri arasında yapacağı derlendirmede, 4 kategoride ''Altın Portakal Heykelciği'' almaya hak kazanacak filmleri saptayacak.  

Kategorilerinde Altın Portakal kazanan filmlerin ödülleri ise 5 Ekim'de düzenlenecek 38. Altın Portakal Film Festivali Kapanış ve ÖdülTöreni'nde sahiplerine sunulacak.  

Öte yandan, Uluslararası Kısa Film ve Video Yarışması'nda bu yıl ilk kez, Ä°talya'yı tanıtıcı sinema yapıtlarından örneklerle, ''KardeÅŸ Festival'' Auburn Film Festivali'nde daha önce dereceye girmiÅŸ filmler, sinemaseverlerle buluÅŸacak. Filmler, BüyükÅŸehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gösterilecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!