Altın Oda’da Türk Sanat Müziği’yle yemek

Güncelleme Tarihi:

Altın Oda’da Türk Sanat Müziği’yle yemek
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 00:36

Ankara’dan önceki gün İstanbul’a gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace ve eşini, İstanbul’da, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ağırladı.

Pace’in ABD Genelkurmay Başkan Yardımcılığı sırasında, Genelkurmay 2. Başkanlığı göreviyle muadili olan Orgeneral Başbuğ’un dostlukları sürüyor. Orgeneral Peter Pace ve eşi Lynne Pace, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevim Başbuğ’la birlikte dün Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı’nı gezdi. Ardından da Topkapı Sarayı’na geçtiler, Burada Müze Müdürü İlber Ortaylı rehberliğinde bilgi aldılar. Ardından Kapalıçarşı, Dolmabahçe Sarayı’nı görüp, Boğaz’da tekne turu yaptılar. Pace önceki akşam, Orgeneral Başbuğ’un Sait Halim Paşa Yalısı’nda verdiği yemekte de Boğaz manzarasından çok etkilendi. Yalının ’Altın Oda’sındaki yemekte önden krem peynir ve avokado chutney sos ile somon füme dilimleri, ıspanak ve ricotta peynir ile tortellini sunuldu. Ardından ana yemek olarak şampanya soslu baharatlı fırın patates ve sote sebzelerle ızgara Lagos ikram edildi. Tatlı olarak da çikolatalı trüf pasta servis edildi. Pace’in içki tercihi Sarafin kırmızı şarap ile Hennesy marka konyak oldu. Yemekte 4 kişilik bir grup tambur, kanun, keman ve tefle Türk Sanat Müziği’nden örnekler sergiledi. Saat 23.50’ye kadar uzayan gecede Pace, müzik hakkında özel bilgi aldı.

Sultanahmet’te hatıra Ayasofya’da dilek

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace ve eşi Lynne Pace, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevim Başbuğ’la Sultanahmet Camii önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Komutanlar ve eşleri Ayasofya Müzesi’nde de dilektaşının önünde, önce rehberi dinlediler. Ardından taşa parmaklarını sokarak dilek dilediler. Pace’in bu sıradaki görüntüsü herkesi gülümsetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!