Altın Küre'de adaylar açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Altın Kürede adaylar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 10:37

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden Altın Küre'de bu yılın adayları açıklandı. Tarihsel drama "12 Years a Slave" ve "American Hustle" yedişer adaylıkla yılın favorileri oldu.

Haberin Devamı

ABD'nin Los Angeles şehrinde 12 Ocak'ta açıklanacak ödüllerde "American Hustle" ve "12 Years a Slave"in ardından en güçlü film ise siyah-beyaz bir yol hikayesi olan "Nebraska". "Nebraska" beş dalda Altın Küre'ye aday oldu.

Başrolünde Tom Hanks'in oynadığı Somali'de bir korsanlık hikayesini anlatan "Captain Philips" ve George Clooney ile Sandra Bullock'ın uzay macerası "Gravity" de dörder dalda ödüle aday gösterildi.

26. Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Film kategorisinde ödüle layık görülen The Great Beuty, Altın Küre'de ise En İyi Yabancı Film kadegorisinde aday gösterildi.

Altın Küre adaylarından bazıları şunlar:

En İyi Film (Drama): 12 Years a Slave, Captain Phillips, Gravity, Philomena, Rush

En İyi Film (Müzikal veya Komedi): American Hustle, Her, Inside Llewyn Davis, Nebrasca, The Wolf of Wall Street

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Idris Elba (Mandela:Long Walk to Freedom), Tom Hanks (Captain Phillips), Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) , Robert Redford (All Is Lost)

En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi): Christian Bale (American Hustle), Bruce Dern (Nebraska), Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street), Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis), Joaquin Phoenix (Her)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock (Gravity), Judi Dench (Philomena), Emma Thompson (Saving Mr. Banks), Kate Winslet (Labor Day)

En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal veya Komedi): Amy Adams (American Hustle), Julie Delpy (Before Midnight), Greta Gerwig (Frances Ha), Julia Louis-Dreyfus (Enough Said), Meryl Streep (August: Osage County)

En İyi Yönetmen: Steve McQueen (12 Years a Slave), David O. Russell (American Hustle), Alfonso Cuaron (Gravity), Paul Greengrass (Captain Phillips), Alexander Payne (Nebraska).

En İyi Senaryo: Spike Jonze (Her), Bob Nelson (Nebraska), Jeff Pope (Philomena), Hans Zimmer (12 Years a Slave), Eric Warren Singer (American Hustle)

En İyi Yabancı Film: Blue is the Warmest Color (Fransa), The Great Beuty (İtalya), The Hunt (Danimarka), The Past (İran), The Wind Rises (Japonya).

BAKMADAN GEÇME!