Altın kaplamalı mega yat cuma günü denize iniyor

Güncelleme Tarihi:

Altın kaplamalı mega yat cuma günü denize iniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 18:52

KOCAELİ Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Arap sermayeli Yay Gemi Yapım Ticaret A.Ş. tersanesinde Arap işadamı için inşa edilen ve değerinin 55 milyon euro alduğu belirtilen, kapı kolları ve musluklarının altın kaplama olan ‘Riyad'ın Işığı' anlamına gelen ‘Nourah of Riyad' adlı mega yat Cuma günü denize indirilecek.

İnşaatına 2006 yılında başlanan ve çeşitli nedenlerle teslimi geciken, bugüne kadar fotoğrafları çektirilmeyen 65 metre uzunluğundaki yat, Türkiye’de inşa edilen en büyük yat unvanına da sahip bulunuyor. 16 mil deniz mili hıza sahip olan yatta 6 misafir, 1 VIP kamarası, kral dairesi, sinema ve 20 kişilik yemek salonu, ana salon, 10 mürettebat, 1 kaptan kamarası ve jakuzi de bulunuyor. Yatta ayrıca bir heplikopter pisti de bulunuyor.

Kapı kolları, musluk başları, armatürleri ve havlulukları altın kaplama olduğu belirtilen yattın her bölümü de en kaliteli malzemeden imal edildi. Cuma günü saat 14.00'de yapılacak olan motor yatın denize indiriliş töreninde, adı sır gibi saklanan Suudi Arabistanlı sahibinin de hazır bulunması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!