Altın iki dipli resesyon endişesiyle rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Altın iki dipli resesyon endişesiyle rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 12:53

Avrupa'daki endişelerinin yarattığı kaygı ile piyasalarda iki dipli resesyon söylentilerine yönelik spekülasyonların yayılması güvenli yatırım aracı olarak görülen altının ons fiyatını 1.250 doların üzerine taşıdı. İçerde dolar/TL ise 1.61 üzerine çıktı.

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı küresel ekonomiye yönelik endişelerin artmasıyla bugün 1,251 dolarla tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

 

Kıymetli madenler konusunda danışmanlık hizmeti veren İngiltere merkezli GFMS şirketinin CEO'su Paul Walker, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede, değerli metalin fiyatının yılın bundan sonraki döneminde 1050 dolar ile 1,300 dolar bandında hareket edeceğini söyledi.

 

Walker, Avrupa'daki ülke borcu krizinin kıtanın dışına özellikle de ABD'ye sıçraması tehlikesinin altının ons fiyatını 2,000 dolara kadar çıkarabileceğine dikkat çekti. Walker, altın fiyatların, 1,500 doların üzerinde seyreden platinyumun fiyatını geçebileceğini de belirtti.

 

Haberin Devamı

İçeride çeyrek altının fiyatı 106 liraya yükselirken, küresel piyasalardaki olumsuz hava dolara talebi de artırdı. Dolar/TL 1.61 lira ile son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

 

Altın bu yıl başından beri, Avrupa'daki mali krizin euroda yaşattığı değer kaybı ve finansal piyasalarda neden olduğu düşüş sonrasında yaklaşık yüzde 15 değer kazandı.

 

Deutsche Bank AG emtia piyasaları yöneticisi olan Micheal Lewis tarafından yayımlanan bir bilgi notunda, değerli madenin fiyatının kurlarda yaşanan gerilemenin devam etmesi durumunda 1,700 dolara kadar çıkabileceğini söylenmişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!