Alpler'de katliam

Güncelleme Tarihi:

Alplerde katliam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

Fransa’nın Annecy Gölü yakınlarında dün yaşanan silahlı saldırının üzerindeki esrar perdesi hala kaldırılamadı. Ancak olayla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Fransa’nın doğusunda yer alan sessiz Annecy kenti, esrarengiz bir katliamla sarsıldı. Önceki akşam, önde iki erkek, arka koltuklardaysa iki kadın cesedi bulunan bir araç tespit edildi. Silahla vurulmuş cesetlerin, İngiltere’nin Claygate kentinde yaşayan Irak kökenli El Hilli ailesine ait olduğu belirlendi.

 

Saldırıda aynı aileye mensup baba, anne , anneanne ve muhtemelen o anda yakınlarda bulunan bir bisikletli Fransız yaşamını yitirdi. Olaydan ağır yaralı kurtulan ailenin 7 yaşındaki kızı Zehab hayati tehlikeyi atlattı. Olaydan yaklaşık sekiz saat sonra, cesetlerin altında saklandığı anlaşılan ailenin dört yaşındaki kızı Zeinab da sağ olarak kurtarıldı. Küçük kız psikolojik destek için hastaneye kaldırıldı ve görgü tanığı olan kız kardeşler korumaya alındı. Küçük kızın saatler sonra bulunmasında, cinayet mahalinin, olayı aydınlatmak amacıyla polisler tarafından özellikle müdahale edilmeksizin bırakılmasının etkili olduğu tahmin ediliyor. 

 

Haberin Devamı

 

Annecy Savcısı Eric Maillaud, arabada bulunan kızın “iyi insanlarla kötü insanları birbirinden ayırt edebilecek durumda olmadığını” belirtti. Maillaud, küçük kızın jandarmaları görür görmez gülümsemeye ve İngilizce konuşmaya başladığını söyledi.

 

Araçtan DNA örnekleri aldıklarını da belirten Maillaud, bunları teyit için İngiliz makamlarına ileteceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!